Blev en genomkörare

Red på nya banan och red igenom Vera och pressade henne. Inga protester och hon gick rent och ovanligt bra. Så antagligen så är det inget men jag har ju varit (och är) lite paranoid. För skulle hon bli halt igen så är det kört kört kört. Men verkar ha turen på min sida, ta i trä. Hon gick klockrent och inte det minsta kändes konstigt.

Ska rida mycket volter och sånt idag också. Så känner jag igenom henne igen för att se så det verkligen inte är nått. Och som jag har sagt mååånga gånger. Är det nått så blir det veterinären på en gång. Ingen tvekan om saken. Men verkar ju inte va nått, men ska kolla igenom bara för att. ;) Antagligen så är hon helt ren och då ska vi ringa ET som får komma förbi och kika igenom henne.

Just nu verkar framtiden ljus iallafall. Har även fått svar på annonsen om min sadel. Båda 2 vill byta min sadel mot deras. En av dom har en sjukt snygg handsydd från england. Dock så vet jag inte om den är brun eller svart. Den skulle nog passa Vera bra. Har inte riktigt koll på det märket, men ack så snygg den är! Blir väl så att jag skickar iväg min globus och hon sin Sankey dressage så får båda testa så att dem passar hästarna. Jag saknar att ha en sadel att rida i!

 <-- Sankey dressage


<-- Cavaletti dressage


Longering + att jag hoppade upp

Longerade Vera i lilla idag. Gick jättebra, hon arbetade på för det mesta. Tyckte dock att det såg ut som att hon gick konstigt efter ett tag i traven. Så jag hoppade upp och testade rida henne på små volter och höll på. Jag är lite kluven, inbillar jag mig bara? Måste kasta upp nån annan som får känna på henne. Litar inte ritkigt på mig själv. Inte så kul om jag inbillar mig att det är nått. Inte heller kul om jag tror att jag inbillar mig och fortsätter rida. Så imorn kastar jag upp nån som får testa!

Mycket trav, testade även en galopp men det sket sig totalt. Hon orkar inte bära sig alls. Måste börja galoppera mer, framför allt i uppförsbackar för att stärka ryggen och bakbensmusklerna. Hon skötte sig somsagt bra men tyvär så fick Helena inte med så mycket av det bra på bilderna. Haha, blev mest lite failbilder som är totalt överredigerade för att man ska kunna se nått! Hoppas det duger ändå.




Lite failbilder somsagt. Och dom som hon gick fint på gick knappt att redigera så det syntes nånting på. Haha :(

Finaste finaste Vera

Har ju varit lite osäker på hur Vera rör sig. Hon har kännts lite konstig efter man har travat ett tag. Igår travade jag en liten stund och då var det inget konstigt. Men ska ner till ridhuset imorn och trava en stund och se om det blir nån reaktion. Blir det inte dte, så ska vi träna på galoppfattningar! :D

Hon har blivit så fin, så mjuk och aah. Vill inte hoppa ner efter ridturerna, har en sån underbar känsla! Världens finaste Vera, otroligt hur lättlärd hon är egentligen. Min skatt :love:



//Tova

God morgon!

Hejsan!

Uhm, jag börjar nu
. Borde ha duschat och varit på skolan.. blargh, måste pallra mig dit. (aka ringer pappa och ber om skjuts) Idag tror jag att jag ska testa vara med Vera i ridhuset. Tyckte hon rörde sig lite skumt efter ett tag i traven i ridhuset. Måste testa så inget är fel. För ute markerar hon inte..

Kan ju vara så att hon bara markerar på böjt spår. Hoppas att hon inte markerar alls idag. Då blir det facepalm. -.-' Men det jag sa till pappa. Då får hon vila hela sommaren, kanske året ut. Fast, vill ta föl på henne. Hihi. Näe, nu ska vi tänka att hon inte markerar. Trots allt så behöver hon ju inte markera nånting även på böjt spår. :) Ska pressa henne lite idag med trav på volter, serpentiner och sånt så man får en klar bild.

Men nu måste jag verkligen skynda mig. Issa fyller år idag så måste till skolan och gratta henne! Tjarå! :D

dagens låt; The Pretty Reckless – Just Tonight


ska klippa mig

Mohohoh, har hittat den frisyr jag vill ha. Ska även börja ha sånadär skruvlockar. Sånt är skitsött och luggen kommer inte vara över hela ansiktet. Kommer bli sååå nice! Tänk, rosa hår, detta håret (klippningen och så alltså) låång hårförlägning som är i skruvkorkar. Och mina tydligen söta ögon. Tihi, kommer bli så söt :D *ego, I know*

 En sån frisyr, fast rosa håret då ;) Och dom där söta skruvlockarna. Gaah, omnomnom :love:
Hoppas jag passar i det bara o_O

//TOVA

hon går inte att beskriva med ord

How long will this take?
How much can I go through?
My heart, my soul aches
I don't know what to do
I bend, but don't break
And somehow I'll get through
Cause I have you


Världens finaste och underbaraste vän. Jag älskar dig mest av allt <3


Hihi

Ska få lite saker av Camilla imorn. Bland annat ett fleecetäcke och några småsaker som hon hade hemma. Mottages utan problem, haha. ;) Får se vad det är för grejor och om de passar till Vera. Hoppas det! :)

Näe, nu ska jag ner till statiol en snabbis. I överlag så väntar jag på att Lovis ska sluta skolan nån gång..


Bett..

Slänger in lite bilder på bett som ska införskaffas till Vera. Ska ha ett eller 2 starkare när jag rider ut. Hon går ju inte att rida på hemvägen. *suck* Jag vet, alla tjatar om att jag ska rida mer dressyr men hallå. Rider ju bara dressyr med henne..? ;) Hon har blivit betydligt mer lyhörd, men känns inte kul att jag behöbver ta i henne så hårt. Vill att det ska räcka med små hjälper som hon lyssnar på annars. Jaja, nog skrivet. BILDER!










Wiie

Red Mellanvägen med Maja och Zalle igår. Vera var pigg men arbetade på superbra. På hemvägen fick hon till några fina ökningar i traven. Blev även 2 stycken galopper. I galoppen fick jag en mycket glad och busig ponny, hon bockade och busade lite. Men jag höll mig kvar! ;) Tror att vilan hon fick med skadan och sne den långsamma uppbygnaden var precis vad hon behövde. Såhär fin har hon inte varit att rida förut. Inte lika hoppig heller men..

Galoppen var underbart rund och fin. Men jäkligt krafftfull, men kände verkligen hur hon tog i. Och då hade vi egentligen en relativt lugn galopp. Stolt över min lilla tjej som börjar visa gångarterna nu, dom är inte särskilt markbundna. :P Hennes galopp i mitt hjärta, hihi. Hon orkar även hålla ihop sig bättre i galoppen. Duktig tjej :)

Känns som att vi verkligen är påväg nåstans nu. Underbart!



ET för tibbes & min del

Idag kom anders och behandlade både Tibbe och Boye. Det var inget speciellt med Tibbe. Spänd var han såklart här och där, men det ver inga större fel. :) Det kändes skönt!

Så nu är det bara att jobba på, Anders berättade att en stor del av spänningarna för dagens hästar beror på att dom tränas för lite och får för mycket vitaminer och så. nu kommer alltså Tibbes vilodag bytas ut till en skritt-dag istället. :)

tibbe tyckte det var skönt att bli behandlad, men lite obehagligt oxå, så han försökte sparka/tränga undan anders några gånger.

Det visade sig att det inte var bara hästarna som behövde behandling. Anders kollade på mig ch Natta och konstaterade: "Ni är ju oxå sne, det skulle vi ju ta och fixa på en gång." Så vi gjorde en liten "bänk" med två spånbalar oxå knäckte han till oss med. Tova var rak iaf, så det var ju bra.

Om ca en månad ska vi beställa tid igen :)

Skrittade ut efteråt med Anna och Natta. Tibbe var lite stel i början, vilket inte är så konstigt. Men sen släppte han till lite och blev riktigt trevlig. Imorgon ska vi rida lite mjukgörande i skritt och trav i ridhuset iaf. :) och i övermorgon klättra.

Nu måste jag bara hitta en ny sadel, sen är det bara att köra :D

//Lovis

...

Jag ger upp. I keep tying, for nothing.

//Lovis

Väldigt många blandade känslor...

Suddade ut allt jag skrivit. Har bara ett ord att säga. Ångest.

//Lovis


Film....

Fick en fundering från en läsare som hade sett denna video på mig och tibbe sen förra vintern och undrade om vi har gjort framsteg. Så jag tänkte knåpa ihop en video från ett pass i vintras (dock inte vårat bästa) och visa. :)




Klättring med boye

Red ensam på Boye för andra gången idag. Det blåste ganska mycket, men var inte helt storm, så jag gav mig ut ;)

Jag tänkte att vi skulle klättra upp till masten några gånger idag eftersom boye inte är så välmusklad för tillfället. Han kändes seg när vi gick från stallet och gick inte fram för skänkeln ordentligt. Jag hade tyvärr inget spö så jag kunde korrigera det på en gång, så det höll i sig hela ridturen.

När jag hade gått upp till masten första gången och vände hem så fick boye nån slags personlighetsförändring. Han tappade förmågan att skritta och studsade mest runt, men på hans villkor. För när han skulle stanna och kolla på nåt så gick han inte frammåt när jag bad honom. Vi stod på samma fläck i flera minuter och han reagerade inte ens på mig. Sen från ingenstans fick han nå ryck och började hoppa runt haha :P Men han skulle fortfarande inte frammåt -.-

Så min första tanke var att få fram honom och sen gå hem, men sen tänkte jag om och bestämde mig för att rida igenom det där och slutfölja mina planer. Sagt och gjort, och jag är glad att jag tänkte så! :)

aja, när han hade gjort sådär några gånger och jag inte hade vågat säga åt honom så mycket (man vet ju inte riktigt hur mycket man törs på varje häst.) så brann det iaf... Så jag gav honom en riktig ponnyskänkel och sa: Nu J*VLAR går du frammåt skitunge!! Haha då gick fick jag en liiiten reaktion och så masade han på :P

Travade upp till masten fem gånger oxå och han jobbade på bra.

Jag är rätt nöjd med mig själv idag. Jag vann över hans tester, gav inte upp och fick inget utbrott :P Även boye var faktiskt duktig. Det blåste ju och så har vi inte varit ute ensamma så många gånger.


Bajsrumpan recis efter en bockserie x)




aaaaah

en sak som inte så många vet om mig är att jag har extrem klaustrofobi.... jag har väldigt lät för att känna mig "kvävd" och så. Till exempel nu så smsar typ 500000 personer mig 24/7 ooch undrar typ var jag gör och vill saker hela tiden. Då för jag sån där känsla att jag känner mig "trängd" på nåt mysko sätt... asså det är jättesvårt att förklara, men jag får panik när jag inte får vara ifred haha.  Det är riktigt jobbigt ibland. Dels därför som jag springer så mycket, det blir bättre då.

//Lovis

PEPP!!!!

ååh jag är jättepepp på att börja rida tibbe ordentligt igen!!!!!! DEt har ju varit massa strul nu med urvuxna sadeln som ledde till ömhet i ryggen. Men på nåndag kommer ET och sen är det bara att börja leta ny sadel :)

Nån som vet nån sadel som kan tänkas passa på tibbe? Han har en kort, ganska rak och bred rygg och liten manke. Sadeln får inte vara för framskuren då hans bogblad går ganska långt bak.

En hoppsadel, svart eller mörkbrun och inte allt för dyr. :)

Den han har nu är en Pessoa rodrigo, 17 tum, normal mot vid. Den är för smal, så en vid måste han ha. Den är lite för svängd oxå..



//Lovis

urw..

Har ont i mitt ena ben och i min fot efter en lite drygt 2 timmars lång promenad med Vera idag. Och vera var INTE på sitt bästa humör, sparkade mot Millen och var sjukt sur? :S

Iallafall så hade jag och Vera en mysstund idag. Hon låg ner när jag kom ut till hagen, hon brukar alltid resa sig när man kommer. Men idag låg hon kvar, jag satt mig ner bredvid henne och så la hon huvudet i mitt knä <3 Världens finaste. Blev tårögd..





Förlåt för dålig kvalité på bilderna. Tagen med mobilen :P


Mina benskydd!!


Tibbe har inte ömmat i ryggen på flera dagar nu, så idag skrittade vi ut en sväng med helena och Zebb. Vi skrittade nedre bara.

Vid framhoppningen så såg jag ett par bakskydd som hade tinat fram och då kom jag på att jag tappade mina bakskydd där i vintras när jag och tibbe pölsade djupsnö, så vi gick in och tittade runt lite och visst, där låg mina benskydd! Så jag hoppade av och tog på tibbe som och sen red vi vidare haha :D

Jag tyckte tibbe kändes härlig idag. antingen så är det för att jag inte har ridit han på ett tag, eller så behövde han vila. Han skrittade genom hela kroppen och jobbade jättebra med ryggen :)

Nu i efterhand så tror jag inte att det hade gjort nåt om jag hade fortsatt ridit barbacka på honom eftersom det förmodligen var sadeln som skapade spänningar i ryggen på honom, men jag tror ändå det var braatt jag inte ridit på ett tag :)

Så snart allt torkat upp någprlunda ska jag sätta mig och försöka knåpa ihop ett litet träningsprogram som jag inte kommer följa :) Jag tycker det är skitkul att knåpa ihop men jag följer dom aldrig x)

Efter stallet åkte jag och mamma till helena och tittade på hennes får, ååååååh det lilla lammet!! <3 Får är inte så klipska, två av dom försökte gå ut samtidigt och fastnade nästan haha :'D

nu ska jag äta chips och dipp och så ska jag färga håreet roooosa på tova. :)

//Lovis

Idag

Idag så ska jag rida Vera och Gadd tror jag. Ska iallafall testa min dressyrsadel på Gadd så jag har nånting att rida i. ;) Som jag har sagt, ska jag tävla dressyr så gör jag det i en dressyrsadel. Inge annat. Haha, är man nörd så är man.

Fortfarande barbacka på Vera, får se om vi rider ut eller hur vi gör. Tänkte kanske ta galopp idag igen. Denna gång hade jag försökt hänga kvar, men man vet aldrig. Hon gör ju nå jäkla rodeosparkar, barbacka, på hennes runda rygg = käka sand. Mums!
 
Med Gadd blir det väl mest bara att testa sadeln i alla gångarter och så för att kolla så att den passar. Blir kanske uteritt, I dunno. Eller lite blandat kanske..? Rida ut först och sen köra igenom i paddocken. Humhum, testa sadeln ska vi göra iallafall.

Om nån undrar så är min kära Globus Clic sadel till salu. 36 i bomvidd, 16,5 i sätet men är lika stor som en 17. Passar hästar med ryggar åt det rakare hållet.  Vera har musklat på sig såpass mycket över ryggen att den har blivit för trång. Så är nån intresserad är det bara att maila till [email protected]


kiss

Tibbe fyler 8 idaaaag :D woho

var i stallet typ halv 6 och släppte ut alla hästarna osv, och sen när jag kom hem så var jag med några kompisar. :) först var vi på stan och jag köpte en sjal. sen åkte vi hem til benk och såg på film. sen fick vi för oss att gå till granlo och ta bussen hem igen.

har precis sett på en läääääskig film med benk och nu så ska jag sova :) Natti natti


Skillnad?



Nånting har ju hänt iallafall ;)


Grattis Tiburtius!

Idag blir Tibbe hela 8 år! (och han har namnsdag idag ;)) Grattis grattis till han


ååååh

Red i ridhuset igår med Lovis och Boye, Maja och Zalle. Var var såå fin och arbetade på riktigt. Börjar vi träna nu så kommer vi lätt ut på tävlingarna till sommaren.  Formen börjar sitta nu, även i traven. Galoppfattningarna måste bättras och formen måste fixas där. Och konditionen. Men sen så, då får dom allt passa sig på banan! ;)

Visserligen blir det väl bara LC/LB men ändå.  Men iallafall, ridpasset igår. Red mycket volter och flytat för skänkeln och så. Olika ställningar, ställde inte så höga krav på henne, men enligt Lovis så går hon nästan i en högre form. Kanske blir en SM ponny av henne trots allt..?

Sen kom ridskolan in i ridhuset. Raul trodde jag red en hopponny. Marie trodde inte att det var Vera. Och Fanny trodde att jag red Tibbe först? xD Det där med Tibbe förstod jag faktiskt inte. Men jag förstår att Raul och Marie trodde att det var en annan ponny. Hon ser inte längre ut som en nordis. Men en hopponny? Det hade jag aldrig trott ;) fick berömm över henne, superkul! :)

Har tyvär inga bilder/filmer sen igår. Jättesynd då jag hade en riktigt härlig känsla under ridpasset. ska försöak fixa nån som kan filma och ta bilder nån dag den här veckan. Blir en mysig huvudbild istället.



10 things..

10 saker som ni kanske inte visste om Vera:

1. Vera föredrar att galoppera framför de andra gångarterna, helst ska det gå fort.
2. Vera är snäll, men när hon inte får som hon vill kan hon bli riktigt hemsk.
3. Vera var bara inriden när jag köpte henne. Minsta lilla rörelse på sidan var full fart framåt, minsta lilla tygeltag var tvärstopp.
4. Vera har startat premielopp 1 gång och tycker att trav var ganska kul. Dock så tog hon galopp när det passade henne..
5.
Vera var helt sjukt fet när jag köpte henne
6. Vera är positiv till arbete och tycker att det är jättekul att lära sig nya saker.
7. Vera har hoppat 110cm (!!)
8. Vera har väldigt svårt för högergaloppen, hon tar hellre vänster och byter till höger
9. Vera håller på att lära sig skänkelvikningar.
10. Vera har en hel del med självförtroende och man får veta exakt när hon tycker att man har gjort något fel. ;)


BUP

Var hos BUP igen igår. Tycker att det är helt okej att gå dit faktiskt. Får inte ångest av att prata med han som jag pratar med nu. Förut så höll jag tyst just för att jag fick ångest om jag sa nått. Men nu så, jag kanske börjar bana åt rätt håll igen? I hope so.

Ska dit igen om 2 veckor. Mitt på påsklovet. Menmen, är ju inte tvingad att gå dit. Men jag vill nog göra det :) Hihi, ibland måste man ju vara duktig också. HISSAR nog BUP. Redan efter 3 veckor så fick jag börja gå regelbundet. Vilket jag tycker är jättebra. Dom tar seriöst på ens problem och försöker göra det bästa för att reda ut dom.




Blev 2 promenader

Måndag - Gick först en promenad med Vera, sällskap fick vi av Tibbe och Lovis. Tibbe var riktigt busig, haha. Men Vera var duktig och höll fötterna på jorden. ;) Gick ner till ridskolan och upp igen. Sen när vi kom upp till stallet så fick Linn rida lite granna barbacka på Vera. Gick jättebra och Vera var så försiktig så. Smög ju nästan fram. :)

Tisdag- Skrittade ut med Carina och My. Red nedre där det var lite mjukt och lerigt. Men inget som bekom Vera det minsta. Hon traskade på utan att bry sig med spetsade öron. Hon tyckte det var jättekul att gå nedre, fast vattnet var såå läskigt! ;)

 Min skatt<3



Music is my drug






 












kan fortsätta i typ.. 50000 låtar till, men creds till den osm lyssnade på alla, SPECIELLT Save me-Nicki minaj :*)

//Lovis

hurtig chey

Hade simning idag på skolan, gick ändå relativt bra, fick inte såååå mycket panik iaf när hanna skulle "rädda" mig (vi hade livräddningsprov).

Efter en jääävulskt lång och tråkig mattelektion åkte jag hem och gjorde  varma mackor. Taco sås och ost = REKOMENDERAS! Men jag tappade den ena på golvet, så det blev inte så mycket till fika 8) sen CYKLADE jag till stallet. Det gick sådär i skogen dock... hehe. Men det var skönt, jag orkade hela vägen oxå.

I stallet gick jag en promenad med Tibbe. Han kunde dock inte skritta ett enda steg och busade lite för mycket, så jag longerade av honom i typ 20 min efteråt. Fast jag måste säga att han är bra söt när han blåser upp sig med svansen på ryggen. lill hingsten <3

Imorrn ska vi longera på gummiflisen, så han får jobba lite. Iaf så verkar han ok nu, som han håller på så verkar han inte lida iaf..! x)

Men asså det värsta är.. Jag känner inget ridsug??? Jag tycker att det är lika roligt och mysigt att mysa i stallet och gå promenader/jobba från marken som att rida :) Haha knas :P Jaa, Tibbe bryr sig väl knappast.

Jag cyklade inte hem för det tog lite längre tid än jag tänkt att promenera med ponnyn *host host*.

//Lovis


bildtävling

är med i en bildtävling på teamSL. Klicka här för att vara med du med. :)

//Lovis

.....

This time wont you save me? Baby I can feel myself giving up....

Asså fan vilken deppig blogg det här är.. inte konstigt att vi inte har så många läsare........ 8O




TVÅ frågor...

Okej, jag har två frågor/funderingar till er läsare.

fråga 1: Brukar era hästar få mugg? isf, hur behandlar ni det? Och hur förebygger ni det?

Tibbe har
haft lite mugg. Hösten 2009 när det var så himla geggigt fick han rätt mycket och också i våras. Jag behandlade det med KLYX. Det är ett laxeringsmedel för människor. Det låter skitkonstigt, jag vet. Fick tips om det av en tjej där jag stod förut. Det läskiga är att det funkar. det är som vatten som man tvättar muggen med och vips så förvinner det. Man märker skillnad efter bara nån dag.

För att förebygga muggen så klipper jag bort så mycket hovskägg jag kan för att det ska vara lättare att hålla torrt och rent. Vissa tycker att hovskägget ska vara kvar för att skydda mot smuts, och andra klipper av det för att kunna hålla efter själv. Hur gör ni?

fråga 2: Tar ni ut massör/kotknackare/equiterapeft/liknande åt era hästar? Varför? För behandling eller i förebyggande syfte eller "bara för att"?

Jag ska ju ta hit
en equiterapeft åt Tibbe, som jag skrev tidigare. 

Jag har tänkt länge att jag ska ta hit nån och kolla igenom honom, men har inte fått "fingret ur". Men nu tycker jag att det börjar bli dax. Nu vill jag ju kolla om det är nåt, och därefter kommer jag ta hit massör/equinåntingnånting regelbundet i förebyggande syfe. För det är ju bara posivt. Räta ut snedheter och mjuka upp musklerna. Man märker ju oxå på en gång om nåt inte är som det ska.


Jahapp, nu äre dags att hitta ny kille då...

Kollade runt lite på JB saker och då ser jag en artikel som börjar såhär: "popsångerskan Justin bieber..."

Dags att skaffa ny kille eller, Justin är ju tydligen en sångerska.


film från igår

Filmen från igår på mig och Boye. Tänk på att jag inte känner honom så bra än, jag vet om fel osv, lägger ut den för ni vill ju se :P

och nej, han haltar inte han är bara väldigt pigg och trippig.




Dagens outfit

Medan tova duschar tänkte jag göra ett dagens outfit inlägg....



på mig:
t-shirt: Warp
tröja: Adidas fleecetröja
Jacka: Everest
ridbyxor: Pikeur
ridstrumpor: CRW stövelstrumpor
ridstövlar:
CRW
ridvantar: CRW
ridhjälm: CRW

på hästen:
Träns: vet ej :P
pannband: GG
nosgrimma: Vet inte, en låg med spännen :P
bett: 2 delat
sadel: Vega
benskydd: Carbon gel & Olympus young rider
schabrak: anna scarpati (stavning) med equeen-logga

ja, har inte helt kol på boyes utrustning men men

//lovis


Tihi, tävlingsponnyn!

Testade pullarnosgrimma på Vera idag, klippte pannluggen och tada! Jag hade en hopponny ;) Hon blev så sjukt söt, och fin. Blev så att jag red också eftersom Lovis ville se. Var ju storm ute, så Vera var lite okoncentrerad. Jag med för den delen. Och jag red som en kråka så aah. Menmen, bjuder på några bilder ändå! :D



Bra söt är hon ju iaf. Tihi, nu ska jag och Lovis bleka mitt hår! Haido ;)

BILDBOMB

Bilder från dagen på mig och Boye. :) Bilderna är tagna med digitalkamera, så det var lite svårt att få bra ridbilder :P










Och några failar (ännu större) kan vi bjuda på.. ^^




Som sagt, ta detta med en nypa salt, för boye var inte världens enklaste idag... ;)








blabla

Hur började det:
1. På vilken klubb började du rida?: sundsvalls ridklubb
2. Vem gjorde dig till den ryttare du är idag?: de som jag har tränat för privat
3. Vilken häst har lärt dig mest?: Alice
4. När började du tävla högre än klubbtävlingar?: 07/08 typ..
5. Vilken häst har du mest placeringar med?: Uhm, bra fråga!

Dressyr:
1. Vem är den mest utbildade häst du ridit?: jag har ingen aning. Har ridit hästar som är utbildad på MSV nivå. Ponnys på FEI 
2. Vilken häst har du din högsta dressyr placering med?: Alice
3. Vad är det svåraste program du ridit?: L:A 6
4. Vad tävlar du för klasser?: med Vera LC/LB. Annars L:A eller så högt hästen kan gå
5. Vad har du tagit för placeringar i år?: Har inte tävlat nått i år
Hoppning:
1. Vilken häst har du hoppat högsta enkelhindret med, vilken höjd?: Alice, eller. Jag vet inte xD
2. Vilken häst har du hoppat högsta banan med, vilken höjd?: Botilda skulle jag tro. 80cm stilhoppning. Vann!'
3. Vad tävlar du för klasser?: Tävlar inte hoppning
4. Vad har du tagit för placeringar i år?: inga alls :D
5. Vilken klubb föredra du att tävla hos?:  svår fråga. Finns några som är mysiga
Häst: 
1. Vem är den hetaste hästen du ridit?: Tindra
2. Vem är den starkaste hästen du ridit?: Tindra eller Vera
3. Vem är den minsta hästen du ridit?: en shettis som mina kusiner hade för en massa år sen
4. Vem är den största hästen du ridit?: Vet inte riktigt vad den hette
5. Vem är den häst du tog grönakortet på?: Tog inte grönt kort på nån häst
6. Vem är den häst du tävlade först i dressyr?: Max, shit. En jäkla massa år sedan x'D
7. Vem är den häst du tävlade först i hoppning?: Manne, 30cm. hahah, jag var typ 8..
8. Vem är den häst du tog din första placering med?: det minns jag inte. Nån ridskolehäst var det iaf
9. Vem är den häst du tog din senaste placering med?: Botilda i Åby
10. Vilka hästar har du tävlat i lag med?: olika. Beror på hur seriöst lagen har varit?

Antingen eller:

Häst - Ponny
Dressyr
- Hoppning
Utomhus tävling - Inomhus tävling
Satsa för seger - Fisrida
Vitt schabrak - Personlig färg
Ridstövlar
- Chaps
Spilta - Box
Spån - Halm
Räcke - Oxer
Kompisar i hagen - Ensam


Gårdagens ridtur, vad hände?

Red ner till gummiflisen med Maja. Vera skötte sig relativt bra. Vet inte vad det är men hon har börjat blivit så, studsig? Glad häst över att få vara ute och röra på sig kanske. :) Jag skrittade, och helt plötsligt så reste sig min polle och drog iväg och småsparkade. Jag satt kvar och fick henne att börja skritat igen. Men taktinslag dock.

Då kom några ridskole elever ner och skulle ha lektion där vi var. Dom hade tydligen sett det Vera gjorde, haha. Så Maja och jag betsämde oss för att gå till lilal ridhuset. Och min ponny taktade, reste sig, studsade runt och höll på. Då kom det en bil. Jag tänkte att jag och Vera skyndar oss in på sidan. Men icke. För när jag drev på henne framåt så reste hon sig och skulle kasta sig runt? Lyckades iallafall ta oss in på sidan  och Zalle fick agera infångare.

Vera var påväg att sparka åt Zalle 3 gånger, men lyckades få henen att bara sparka i luften istället. Hon är ju ganska så söt min häst. Har även hittat en sadel, hihi. Slänger in en bild på den i detta inlägg. I love it :love:




humhum

Läste på Jossan´s blogg (minfux) där det var frågan om man ska ha vitt på tävling. Många tycker ju att man såklart ska ha vitt, snyggt och stilrent. Men det finns väl inga måsten på att man måste ha vitt schabrak och att man måste ha vita ridbyxor? De flesta tyckte inte heller att man skulle vara alltför färgglad i hoppningen.

Jag har använder mig i princip bara att färgglada färger. Annars kan det vara. Sen blir jag ju en färgklick på dressyren/hoppningen. Varesig jag vill det eller ej. Jag menar, mitt hår lyser verkligen i solen. Busted(?) Skulle jag hopptävla, så skulle Vera få vara färgglad. Det är hon i och försig i vanliga fall också. Jag gillar färger, starka klara färger. Det är fint.

Men vad tycker ni, får man vara färgglad eller måste man hålla sig till det strikt stilrena? :)


Dagens låt



My legs are dangling off the edge
The bottom of a bottle is my only friend
I think I'll slit my wrists again and I'm
Gone, gone, gone, gone

My legs are dangling off the edge
A stomach full of pills didn't work again
I'll put a bullet in my head and I'm
Gone, gone, gone, gone

Gone to far yea I'm gone again
It's gone on to long tell you how it ends
I'm sitting on the edge with my two best friends
Ones a bottle of pills and ones a bottle of gin.

I'm twenty stories up, yea up at the top
I've polished off this bottle now it's pushin' me off
Asphalt to me, has never looked so soft
I bet my momma found my letter, now she's calling the cops

I've gotta take this opportunity before I miss it
'Cause now I hear the sirens and there off in the distance
Believe me when I tell you that I've been persistent
'Cause I'm more scarred, more scarred then my wrist is

I've been trying to long with too dull of a knife
But tonight I made sure, that I sharpened it twice
I've never brought a suit before in my life
But when you go to meet god you know you wanna look nice

(Chorus)
So if I survive then I'll see you tomorrow
Yea I'll see you tomorrow...

My legs are dangling off the edge
The bottom of a bottle is my old friend
I think I'll slit my wrists again and I'm
Gone, gone, gone, gone
My legs are dangling off the edge
A stomach full of pills didn't work again
I'll put a bullet in my head and I'm
Gone, gone, gone, gone

(J3T)
We hit the sky, there goes the light
No more sun, why's it always night
When you can't sleep, well you can't dream
When you can't dream well, what's life mean?

We feel a little pity but don't empathize
The old are getting old, watch a young man die
A mother and her son, and someone you know
Smiles at each other and realize you don't

You don't know what happened to that kid you raised
What happened to that father, who swore he'd stay
I didn't know 'cause you didn't say
Now momma feels guilt, yea momma feels pain

When you were young, you never thought you'd die
Found that you could but too scared to try
Looked in the mirror and you said goodbye
Climbed to the roof to see you if could fly

(Chorus)
So if I survive then I'll see you tomorrow
Yea, I'll see you tomorrow...

My legs are dangling off the edge
The bottom of a bottle is my old friend
I think I'll slit my wrists again and I'm
Gone, gone, gone, gone

My legs are dangling off the edge
A stomach full of pills didn't work again
I'll put a bullet in my head and I'm
Gone, gone, gone, gone

(Child)
I wish that I could fly
Way up in the sky
Like a bird so high
Oh I might just try

I wish that I could fly
Way up in the sky
Like a bird so high
Oh I might just try

Oh I might just try


I wish I could do better things

Senast när jag var i skolan, lol, det var i måndags.. Men iallafall så en konversation mellan mig och Issa.

Issa: Det borde vara så kul och coolt att vara dig!
Jag: Jaså? o.O Hur menar du då? ._.
Issa: Jamen, du gör ju alltid som du vill. Spelar ju ingen roll om dina föräldrar blir arga eller så. Du gör precis vad du vill :D 
Jag: aha..? :S
Issa: Mitt liv vore mycket roligare om jag vore dig! :D
Jag: Asså, det är inte så kul att vara mig.. ;_;
Issa: Jomen, du gör ju alltid som du vill? Då borde du alltid ha roligt  :)
Jag: Men de saker som jag gör är inte roliga på nått sätt. Tro mig, håll dig till den du är. Det är bättre så :)

*tystsnad*

Issa: såå..skulle spela låten då?



random sak bara. Nu ska jag äta popcorn och chokladsås. Tjarå!


If I could be lika that

























En bildbomb som hette duga. Haha, jäkligt härliga och underbara bilder. Så lycklig jag var på alla.. saknar det


wiie!

Pappa kom nyss hem med 2 små paket till mig. De innehöll 8 nya par strumpor och 8 nya boxer! woho 8D  Näe, nu ska jag skynda mig till stallet så jag kan hinna hämta upp Lovis på skolan. haha :D


Ensamheten slår mot mig så hårt

Känner mig inte helt okey just nu. Jag gör oftast inte det när det är kväll, morgon, natt, ensam, med nån. uhm, måste väl dåligt relativt ofta. It sucks. Allt jag gör bli bara fel.

Yellowcard – Only One



skriver, skriver, skriver

Jag litar för mycket på folk.
Jag tror för mycket på vad de säger.
Jag är för positiv.
Jag tror för mycket på att allt slutar bra.
jag är för snäll för mitt eget bästa.

Jag är en fucking idiot.


Ännu en tårta..

Red ner till gummiflisen där man träffade Camilla och sin kallblodtravare Dacke.  Moa gicke n promenad med Gadd med mig när. Vera var extremt taggad och ville nästan för mycket så det slutade med att hon bara sprang omkring och försökte göra allt hon kunde på en och samma gång. Slutade med att hon ställde sig på bakbenen och drog världens bockserie. Som tur var så var vi ensamma då..

Sen efter ett tag så började hon söka sig neråt och arbeta på rätt okey. Testade även att galoppera idag. Hon fick börja med vänster och ponnyn blev ju inte lite glad då. 3 galoppsprång sen var jag nere på marken. :P Lyckades dock klamra mig fast i nån millisekund så jag landade på fötterna/knäna. Hoppade upp igen och og en till vänstergalopp, då fick jag hålla henne från att bocka då hon vart så glad.

Så glad över att få galoppera att hon till och med tog höger utan protester! :O wow, hon gillar verkligen att galoppera. Lång och låg form, sen skrittade vi hem. Mysig ridtur, blir nog bara skritt imorn. Lilla porslinsponnyn där då. höhö :)


hissar!

:thumbsup: HISSAR :thumbsup:

Hissar benlindor. Snyggt, stilrent och lätt att matcha. Och som den dressyrnörd jag är så rider jag med lindor trots att det är lera överallt.  Hiss till lindor, snyggt och lätt att matcha! :)




Hiss/ Diss

Jag ger en stor fet hiss till Brokencyde. Låttexterna är fedt awesome + att jag gillar musiken. Vad tycker ni? :)


Brokencyde – Freaxxx
Brokencyde – Get Crunk
Brokencyde – Schitzo
Brokencyde – Always Go Hard
Brokencyde – I'm Sorry
Brokencyde – Scene Girlz

Bra musik enligt mig iallafall. Haha :P

somna bredvid dig

Jag försöker att vara stark, jag försöker klara mig men sängen känns så stor här utan dig.
Jag undrar hur du mår och om du tänker på mig nu, i mina tankar finns det bara du.
Och jag vet, jag vet att jag inte fungerar utan dig.
Men jag vet, ja jag vet att allting kommer ordna sig om jag får somna brevid dig.
Dagen är okej, men på natten blir det svårt, ensamheten slår emot mig så hårt.
Jag klarar ingenting och allt jag gör blir bara fel. Jag känner mig så obekväm och stel.

  får bli en charmig bild på min pöjk. Uhm, jag har långtråkigt.


Vill ha *_*











Det här med sadlar

Nu måste Vera ha en ny sadel då den hon har nu är för trång. Och den är ändå vid eller om den till och med är x-vid.. Hm, knepigt. Hon musklar ju på sig som jag vet inte vad just nu. Jag älskar min globus clic sadel, menmen. Måste skaffa en ny åt Vera. Ska följa med Moa och Gadd när dom ska testa ut sadel med Maggan.

Vill gärna ha tips på dressyrsadlar för hästar med breda och ganska raka ryggar. Inte så markerande manke. DOm ska vara relativt uppbyggda då jag gillar det. Även hoppsadel sökes! :)




höhöhö (6)

Nu har jag beställt mer hårfärg. Gissa vilken färg det blev? ;) Beställde även en ny cupcake cult tröja. Love them :love: och ett par nya skor, rawr på dom. Monsterskor i ballerinaform, typ. :P Uhm, kan visa bilder på vad det är. Förutom hårfärgen, den får ni gissa på!




och hårfärgen då ;)


Jag borde sova nu..

Öhm, är vaken alldeles för sent. Igen?! Gaah, sov unge..


The stars lean down to kiss you and I lie awake and miss you.
Pour me a heavy dose of atmosphere. Cause I'll doze off safe and soundly but I'll miss your arms around me.
I'll watch the night turn light-blue but it's not the same without you. Because it takes two to whisper quietly. The silence isn't so bad til I look at my hands and feel sad.
Cause the spaces between my fingers are right where yours fit perfectly.


Ja, jag saknar Folke. Sitter och lyssnar på musik som inte gör saken bättre ._.  Men fin musik är det. Urw, kommer inte orkar gå till skolan eller göra nått vettigt om jag inte somnar snart.. Jäklar i taket, klockan är över 4 D: Uhm, ska nog försöka sova en aning.. :(


Magnus Weideskog – Desperat
Magnus Weideskog – Somna bredvid dig
Magnus Weideskog – Så länge du är min
Magnus Weideskog – Om du lovar mig



Owl City – Vanilla Twilight
Kent – Hur Jag Fick Dig Att Älska Mig
Vapnet – Kalla Mig
Yellowcard – Only One
Yellowcard – Breathing
Kent – Utan dina andetag
Kent – Det finns inga ord

Kent – Chans
Kent – Om du var här
Feist – 1234
3 Doors Down – Be Like That
Kent – Dom Som Försvann
3 Doors Down – Here Without You
Mest – I Melt With You

Mest – Kiss Me, Kill Me
3 Doors Down – Kryptonite
Lars Winnerbäck – Kom ihåg mig
Kent – Kräm (så nära får ingen gå)


uhm, aah. En massa låtar helt enkelt :P Näe, nu blir det sängen för min del. Godnatt/gor morgon :D


Klockren beskrivning av mig?

Jag är vaken för sent, jag sover för länge 
och jag stör dig ibland i din sömn
Jag får dig att ligga vaken om natten 
om jag inte sover med dig
Jag har värdelös smak 
när det gäller att välja vilket TV-program vi ska se
Jag låter hunden dra upp massa grus i vår säng 
när jag är för lat för att torka hans ben

Jag vet att jag är svår att leva med 

Förlåt, förlåt, förlåt
för allt jag gjort, eller borde ha gjort
Förlåt, förlåt, förlåt
för allt jag sagt, eller kommer att säga
Förlåt, förlåt, förlåt, förlåt, förlåt
Sanningen är att utan dig är jag ingenting värd

Jag avbryter dig när du pratar ibland och jag lyssnar inte alltid så bra
Jag har sönder din bil, jag kör upp din bensin 
och jag lämnar den full med skräp
Jag försöker vara rolig med skämt som jag egentligen vet 
att du inte tycker om
Jag glömmer att berätta om inbjudningar vi får 
eller så berättar jag det alldeles för sent

Jag vet att jag är svår att leva med 

Förlåt, förlåt, förlåt
för allt jag gjort, eller borde ha gjort
Förlåt, förlåt, förlåt
för allt jag sagt, eller kommer att säga
Förlåt, förlåt, förlåt, förlåt, förlåt

Sanningen är att utan dig är jag ingenting värt
Magnus Weideskog – Förlåt




Mysig ridtur

Red Minkvägen barbacka idag. Red med Maja, Sofie och Helena. Mest skritt men blev även lite trav för hela gänget. Vera var mjuk och fin i munnen och sökte ett bra stöd för bettet. Hon var så sjukt fin och bar upp sig groteskt bra. Hurra för henne!

Känns som att vi är påväg nånstans nu, hon har blivit så lätt att rida och sköter allt på en gång. Myspys till ponny nu alltså. Sen när vi börjar träna igen så lär vi snart åka ut på tävlingsbanorna, då får dom allt passa sig! ;) Näemen nu ska jag beställa min hårfärg, den är nästan slut. Nya skor och nya kläder. Wiho!


Brokencyde

Let´s get freaky now, let´s get fucking freaky now!




har lite småtråkigt

SENASTE:
Samtal ? Pappa
Mat ? kladdkakemuffins
Dryck ? Mjölk
Du skrev till på msn ? Timothy
Du skrev ett sms till ? Lovis
Låt du lyssna på ? Bring Me The Horizon – Chelsea Smile
Tvprogram du kollade på ? The simpsons
Snaxet du åt ? glass
Köpet ? strösocker
Du pratade med ? Nån snubbe nere på statiol

ÄRLIGHET:
Snusat ? Nepp
Snott något ? Nja
Diskat någon gång ? har hänt några få gpnger..
Gråtit inför många människor ? mja
Är du arg på någon just nu ? inte arg
Har du tagit sönder något med flit ? Ohja
Har du skurit dig någon gång ? aah..

RANDOM:
Tittat på stjärnorna en hel natt ? yes
Pratat i telefon mer än i 3 timmar ? jadå
Har du en lavalampa i ditt rum ? Nej..?
Tältat någon gång ? massor!
Har du gjort mål i någon sport ? Ojha, man är väl pro?
Har du ljugit för en vän ? tyvär så har jag det
Saknar du någon just nu ? om jag gör..
Vunnit någon medalj ? yess
Har du ritat något och varit stolt över det ? inte vad jag minns :P
Är du kär i någon ? ohja
Har du något armband på dig nu ? yes, bär det 24/7
Använder du bh ? aah
Är du trött ? nja
Har du spotify ? jadå
Brukar du använda det ? aopp
Varför gör du det här ? för att jag har tråkigt? :D

VÄLJ ETT:
Shampo eller BalsamSchampoo
Vanilj eller Choklad ? Choklad!
Te eller Kaffe ? Capuccino? :D
Vara ensam eller med kompisar ? hmm..
Mobil eller tv ? Mobil
Rita eller skriva ? skriva, helt klart ;)
Morgon eller kväll ? Kväll


Tävling



Klickbar bild

//Tova

saknar motivation

Har inte den blekaste om vad som har hänt. Men all motivation och livskraft har gått ur mig. Vaknade imorse och allt kändes värdelöst? Urw, inte helt okey morgon alltså. Nu ska jag äta glass och peppa mig själv. Skolan vill jag inte till, lär väl mest bara sitta av lektionerna då..

Vi får se vad som hittas på. Ska iallafall rida Vera i ridhus/paddock idag. Hon var mjuk och fin igår. Så det blir lite genomkörning av musklerna och så. Ska beställa tid för massör till både Vera och Tibbe. Myspys. Well, hur har eran morgon varit? :)

Morgonlåt: Feist – 1234


Hiss & Diss

Jag måste hissa OCH Dissa hööks ridskor med stålhätta. Jag har sånna, dom är ju jättebra just för att dom skyddar så mycket, MEN dom är så ruskigt fula! Dom är klumpiga som betångklumpar att gå i och när man irder i dom ser det ut som att man har världens största fötter. Så det får dom en diss för. Men de fyller användenigsområdet bra och för därför också en diss. Dom har räddat mina tår många gånger ;)






Vi hade iaf tur med vädret

åååh shit vilken dag... Var så jäkla trött, somnade på sista lektionen. Jag och tova skulle rida ut barbacka i det fina vårvädret och mysa men.. SÅ mysigt var det inte. Helena hängde med, först och främst.. -.- haha skämta <3

nämen, först mötte vi en travhäst och Z & V gick bara förbi men tibbe gjorde såklart en scen och vände och galopperade åt andra hållet.... han som inte ens är rädd för travisar. Det knäcktes nånting i ryggen när han slängde sig så jag har ont i ryggen nu... :(

sen mötte vi typ 1000000000000000 personbilar, travhästen igen, en cross 2 gånger... jag som trodde mellanvägen var en lugn väg??? :O och jag och tova satt barbacka. Sen så tyckte Zeb att det skulle vara skojjigt att slänga sig ner i diket en gång oxå???

tillslut så mötte vi en mjölkbil. Tibbe har träffat den förut så jag gick först och dethade gått bra om inte Zeb & Vera skulle blivit oroliga. Då hängde tibbe på. sådär fortsatte det. Så ja.. Döm själva, hur MYSIG verkade turen vara????
aja jag tänker inte rida på mellanvägen igen på ett bra tag... -.-


//Lovis


Blargh

Tova, lär dig somna! Blargh, trött chey. Varit uppe alldeles för mycket i helgen. Måste lära mig att lägga mig i rätt tid. Inte köra på somna för sent och vakna för tidigt. Det känns inte helt okey under dagen när man håller på att somna ståendes.

Sov hos Folke igår. Gick till skolan. Gick segt men jaja. Såg Moa och hejade på henne också. sen fortsatte jag till min otroligt tråkiga, sega, fula och dryga skola. Jag är visst positiv, tyst på dig. Klarade mig igenom skolan med nöd och näppe. Hämtade upp Lovis efter skolan och åkte direkt till stallet. Mys! :)

Dagens ridtur var, uhm. Tja, vad ska man säga? Jag har ingen aning.


Dag 4 - Favoritbilderna på min häst

Oj vad jobbigt att välja ut bara några få.. >.<





Dag 3 - Min största rädsla inom hästsport

Det är väl i t.ex hoppningen att hästen ska komma fel och att man krashar in i hindret och att det slutar olyckligt. En anledning till varför jag tycker hoppning på högre höjder är obehagligt. Fälttävlan skulle jag nog inte kunna rida, hinder som inte ens går att riva. *ryser* Njae, jag håller mig hellre på marken. Dressyr ;) 

Sen är jag otroligt rädd för att hitat Vera i boxen/hagen/transporten eller dylikt med ett brutet ben eller en annan skada som gör så att hon aldrig blir bra igen. Så. Obehagligt.. :(




Dag 3: Min största rädsla inom hästsport

Min största rädsla inom ridsport är helt klart att Tibbes ägare ska vilja ha tillbaka Tibbe. För han är verkligen mitt allt, min andra halva, mina andetag <3

Jag förstår ärligt talat inte vad jag har gjort utan honom hela livet. Kan inte föreställa mig att åka till stallet och inte mötas av hans härliga blick, det är inget liv.

Det kanske inte riktigt har med ridsport att göra, men om man tänker RIDNING så är det att jag ska ramla av/tappa tibbe/han kommer lös borta från stallet och springer iväg själv och blir skadad, påkörd eller nåt annat hemskt. Jag klarar inte ens av att tänka på det, vill bara gråta då :'( Jag är inte rädd för själva avfallningen, utan vad som händer efteråt med honom. För han stannar inte, han springer hem.


lååång kväll

Jahapp nu är vi hemma.. vi fick lite motion här på kvällskvisten.


biteline & ingen är förvånad

drar till biteline med flickoooorrna senare.

Dagen har bestått av ridning med helena och Zeb (deras premiärtur) det gick bra. Känns som om hon haft honom länge :O (Y)

orkar inte skriva mer. har känt mig lite depp mer eller mindre hela dagen, hoppas att a night out piggar till mig lite ;)

Tova följer med hem sen iaf, så lär väl höra från mig mer!

//Lovis

Dag 2: Det bästa/sämsta med min häst

Det bästa: Att hon alltid är så positiv och framåt. Att hon har viljan, hela tiden. Att hon är så lätt att ha att göra med, finns nästan bara bra saker med henne. :) Hon har bra steg, bär upp sig bra. Mysig, hjärtat på rätt ställe. Bra självförtroende och går i princip alltid framåt.

Det sämsta: Brunsten! :O Helt klart brunsten, då är hon inte alltid lika mysig.. Men det är nog det enda dåliga med henne, brunsten. Då kan hon bli förbannat tjurig och jobbig. Men även då är hon mysig och gosig. Hum, haha. :P


Glömde ju!

Att skriva att jag och vera tränade på skänkelvikningar igår. Gick bättre än vad jag trodde och hon flyttade riktigt, riktigt bra åt höger och delvis bra åt vänster :) Så stolt över min tjej! D:

Kör på med den där listan jag med!

Dag 1 - Presentera mig och min häst


Dal Vera: Vera/Solis är ett kallblodssto född 2004. Nordsvensk travare som har travtränats men endast startat premielopp. Vi hämtade hem henne från Mattmar den 29 augusti 2010. Just nu så står mamma som ägare på henne, men Vera ska snart skrivas över på mig. Vera kunde ingenting när hon kom till mig, hon är fortfarande under utbildning. Hon var inriden inget mer, och därifrån har jag lärt henne allt.

En envis dam med hjärtat på rätt ställe som helst av allt vill göra rätt. Älskar att få beröm och lära sig nya saker. Hon är väldigt positiv till allt arbete och är pigg. Dock så har vår utveckling stannat upp ett tag nu då en skada hade brytit ut i kotleden. Den hade legat gömd enda sen hon travtränades. Men nu är vi snart på gång igen och ska börja med träningarna. Har inte hunnit hopap henne än, men själv har hon hoppat 110cm. Dock så var det ut från hagen men..

Vi står i samma stall som Lovis, stall Kungsgården där vi trivs jättebra. :)
En låt som passar in på Vera:  Kent – Utan dina andetag

Jag, Tova: Tova/Toto som jag kallas är en för det mesta glad och sprallig tjej som blir 15 den 6 augusti. Går på en friskola som heter Mimer. En bra skola, dock så är det mest snobbfolk där. Typ. Jag gillar färger, starka och klara ska de vara. Det kanske märks på hur jag klär mig och mitt hår? Det ska ju bli rosa igen! ;)

En sak som inte riktigt går ihop med att jag gillar klara färger, är att jag har panikångest och fullständigt hatar när folk kollar på mig. Går bättre om jag har nån kompis med mig, men är jag ensam med en massa människor så får jag panik. Jag går regelbundet till BUP för en massa, massa olika saker. Men personligen så är Vera den bästa psykologen. Eller vad man ska säga. :P

Jag är vegitarian, älskar djur, hatar att sitta still, vill alltid ha nått att göra, har en förmåga att hamna i trubbel mm. Uhm, vad vill ni veta? Jag har träffat polisen några gånger. hmmm :) Jag är snäll, men blir lätt lite egotrippad. Gillar när det händer saker och när jag får vara delaktig i mycket. Har en massa bollar i luften samtidigt.

Använder mig ofta av favoritcitatet "Man bryter inte ihop för att man är för svag. Utan för att man har varit för stark, för länge" Det låter bra, jag kör på den. Även citatet "Everybody wants happiness, nobody wants pain. but you can´t have a rainbow, without a little rain". Kloka ord :)

En låt som passar in på mig: Magnus Weideskog – Förlåt

även denna; A Day To Remember – Over My Head



Dag 2: Det bästa/sämsta med min häst

Det klart bästa med tibbe är nog att han alltid är så glad och positiv till precis allt. Och att han är så charmig. Till exempel när jag ska hämta honom i hagen brukar han gnägga och komma travandes med spetsade öron. <3 Han gör mig hel <3

Det sämsta är kanske att han är så j*kla tjurig! Det händer inte så ofta att han verkligen är på det där tjurhumöret, det har bara hänt 3 gånger på 2½ år, men då det händer....... 3 dagar att gå förbi en vattenpöl, 3 timmar att lasta, 2 timmar att få att gå genom en tunnel... Men när han är liite tjurig är det helt ok. För det är så han är, han har många egna ideér och vill inte alltid samma som jag, men jag får acceptera honom så helt enkelt.




Dag 1: Presentera dig och din häst

Mig: Jag heter Lovis, är 15 år och bor i sundsvall. Jag har en foderponny som heter Tibbe som står uppstallad på Stall kungsgården i selånger. Förutom att vara i stallet så älskar jag att sjunga, ja, musik i allmänhet. Jag kan tyvärr inte spela något annat än blockflöjt, men jag vill gärna lära mig piano och gitarr. Jag gillar att vara med kompisar och gå ut och ha kul! :) I övrigt är jag en pratig och frammåt person som gillar att träffa männiksor.

Tibbe: Tibbe är en korsningsponny (arab,fjording,islandshäst) f.2003. Han är 137,5 i mkh. Tibbe är en sån där typisk ponny. Alltid pigg och glad, fullkomligt älskar mat. Han älskar uppmärksamhet och att stå i centrum. När man rider är han pigg och busig och backar aldrig för en härlig galopp på en äng eller en mysig skrittur i skogen. Han gillar att hoppa, och även dressyr nu för tiden. Utb mässigt ligger vi på ungefär L:B/L:B. Han är en pigg och känslig kille som alltid är glad och vill gärna att alla andra också ska vara det.  Visst ibland hittar han på lite väl mycket bus, men han har hjärtat på rätta stället och det är det som räknas! <3


T-I-D-S-F-Ö-R-D-R-I-V

Dag 1 - Presentera mig och min häst
Dag 2 – Det bästa/sämsta med min häst
Dag 3 - Min största rädsla inom hästsport
Dag 4 - Favoritbilderna på min häst
Dag 5 - Det här finns i min ryktlåda
Dag 6 - Något annorlunda med min häst
Dag 7 - Redskap/utrustning jag inte klarar mig utan
Dag 8 - Min hästs vardagsoutfit
Dag 9 - Mitt bästa hästminne
Dag 10 - Mina drömmar
Dag 11 - En bild på stallet och omgivningen
Dag 12 - Det här saknar jag
Dag 13 - En nytagen bild och 5 punkter som beskriver min häst
Dag 14 - Varför får ridning mig att må bra
Dag 15 - Något jag och min häst har gjort som jag är stolt över
Dag 16 - Den häst som jag har utvecklats mest med
Dag 17 - Min första tävling
Dag 18 - Min sämsta hästminne
Dag 19 - Första favorithästen
Dag 20 - Hur hästintresset kom
Dag 21 - Hur mitt liv ser ut om 5 år
Dag 22 - Hur min drömhäst ser ut
Dag 23 - Det jag är bäsa och sämst på i ridningen

Back

Fick nyss ett extremt deppa-ihop-till-en-liten-klump anfall. Inte okey alls! Speciellt inte när det inte ens fanns en anledning.. :P Well, ska gå och äta lite glass så blir det säkert bra. Iallafall, red Vera idag. Vilket är ganska uppenbart, eller?

Red bort en bit på Mellanvägen, inte riktigt hela. Red med Anna och Vector. Skritt och endel trav med en pigg men sammarbetsvillig ponny. Var ute i ca 1 timme. Var mysigt och trevligt, dock en aning kallt om fötterna sista biten hem.


DISS


En stor fet
diss till det svenska vädret. Kan det inte bara bli vår nån gång?! :O


1 2 3 4

One, two, three, four
Tell me that you love me more
Sleepless long nights
That is what my youth was for

Old teenage hopes are alive at your door
Left you with nothing but they want some more

Oh, you're changing your heart
Oh, You know who you are

:)


:D

everybody wants happiness
nobody wants pain
but you can´t have a rainbow
without a little rain



Översocial människa, hahaha

Känner mig lagomt översocial just nu! Knapprar på godiset och väntar på pappa. Som är otorligt seg på att ta sig ifrån jobbet -.-' Vill fixa min mobil nu. På en gång. Direkt. Jag har inte blivit lurad nånting idag alls! :D Haha, några försökte men dom failade.

Som jag skrev i förra inlägget så har jag inga speciella planer för ikväll/inatt. Hitta på nått? Är öppen för förslag. :) Vill inte sitta här hemma och ruttna sönder iallfall. Vill nånstans och hitta på nått :P




Ibland är skolan awesome

Fick sluta 1 idag. Fick en goodiebag med godis, en kondom, nån duschkräm typ och annat smått och gott. Har avslutat temat kärlek. Ganska kul :) Uhm, ska ut till Birsta och byta min mobil. Humhum, sen får jag se vad som händer ikväll. eventuellt så drar jag ner till domsaga och kollar på artisterna där.

Eller så åker jag nån annanstans. Vi får se helt enkelt! :) Det halvregnar ute, mysigt. Blir att rida ut i regn då. Wiie...


Godmorgon

Det har varit lite dåligt update från min sida. Sorry.. Men mitt liv leker, skuttar runt och är gladare än nånsin. allt bara flyter på. Är i ett lyckorus! Livet är underbart, just exakt nu :love:  Finns så många olika anledningar till att det är så. Det enda som gnager mig är att Lovis inte verkar va sådär jätteglad. Måste försöka prata med henne i stallet idag.

Dagens låt; My Chemical Romance – Na Na Na [Na Na Na Na Na Na Na Na Na]

Somsagt, livet leker och är U-N-D-E-R-B-A-R-T. Ren lycka just nu :D Självförtroendet på topp, Vera kan trava någorlunda normala sträckor nu, jag har en awesome pojkvän, skolan flyter på, ska ner och hälsa på Lisa snart. Får en ny mobil idag och aah. Livet är awesome *_*

 En lagomt normal bild på Folke, höhö


Dagens fråga:

Idag är det första april. Hur många personer har du lyckats lura idag?


TIPS: blanda ditt egna flugmedel

Nu börjar våren närma sig, full avv flugor och andra jobbiga insekter för hästarna. Om du är som jag, dvs att du inte vill lägga flera tusen varje sommar på flugspray, är ett bra och ekonimiskt tips att blanda egen!

Recept:
2 dl vatten
1 dl ättika
2 pressade vitlöksklyftor
3 matskedar matolja

Du blandar allt detta tillsammans och låter det stå över natten. Sedan häller du upp det i en sprayflaska och sprutar det på hästen (OBS, ej i ansiktet/skapet). Jag lovar, hästen behöver aldrig mer oroa sig för flugor!




RSS 2.0