Never say never

MED MAJA NU!!!!! OMGGOOOOSH ÄR SÅ LYCKLIG!!

//Lovis

Finfina kompisar har man...

Om jag hade en kniv skulle jag hugga den i mitt hjärta och vrida om. Men det har ni redan gjort.


Red ju även Gadd

Gadd var inte alls som jag trodde att han skulle vara. Trodde han skulle vara stel, osammarbetsvillig och hård i munnen. Tji fick jag. Visst så var han lite stel, men gick över mina förväntningar när jag red han. Han är ju lat och vill inte arbeta och bakbenen ville han inte alls ha med sig. Fick säga till han med spöet 2 gånger. Efter dte så lyssnade han på en gång. Varför jag fick lägga på spöet var för att när jag drev han framåt så blev det ingen reaktion. Säger jag nu, så är det nu. Punkt slut.

Fick rida fritt på han. Så blev volter, halvhalter och uppsamlingar så han blev tvungen att ha med sig bakbenen. Han var ganska lätt att rida, dock så lägger han säg väldigt gärna på innerskänkeln och då har jag sett att t.ex Moa trycker med innerskänkeln. Men jag tastade att bara ha ett stadigare tag på yttersidan så han får bära upp sig själv. Funkade utmärkt!

Han bar upp sig själv, trampade under sig och höjde upp sig. Kul att rida en erfaren häst också! ;) Skulle velat ha mer framåtbjudning men han gick på ganska bra ändå. Somsagt, på med spöet 2 gånger sen skärpte han sig. Fick berömm av Moa. Hon sa även att hon hade underskattat mig, haha. Sen fick jag veta att jag får rida Gadd nån fler gång om jag ville eftersom jag red han såpass bra. Alltid kul att höra! :)

Moa gick omkring med Vera när jag red då hon inte riktigt litade på att rida efter hur hon hade hållit på. Klokt val enligt mig, Vera är ju inte den enklaste heller. Sen när Moa hoppade upp och red Gadd igen så gav jag henne lite tips. Nu när jag har ridit han så kunde jag se små "fel" i hur hon red. För när Gadd lägger sig innåt så vill Moa fånga upp han med innerskänkeln och då tappar hon yttersidan och det blir röra av allt. Så tjatade på henne att hon ska fånga upp han på yttersidan istället, för då tvingas Gadd att bära upp sig själv.

Funkade bra, man måste vara väldigt konsekvent med han. Men mjuk med hjälper och berömma. Som skrivet, det var kul att rida en utbildad häst. Det gör jag gärna igen :) Och nästa gång så ska Moa fota så ni får se lite bilder ;)


Blev 2 hästar idag

Red ner med Moa och Gadd ner till gummiflisen. Jag skrittade Vera mest, men blev ändå lite travjobb idag. Hon var en tickande bomb på ritkigt idag, reste sig ganska så rejält 2 gånger. Var lite mitt fel då hon ville så mycket framåt och när jag då höll emot gick hon uppåt. Menmen, efter drygt 40min (tror jag) så började hon lugna sig och hålla alla benen på marken.

Sen när jag började trava så bockade hon, sparkade och lättade. Blev mycket volter, halvhalter och olika övningar för att hålla henne sysselsatt hela tiden. Gick inte att ta i innertygeln, då ställde hon sig bara. Så blev ordentlig ridning idag. Bara med ytterhjälperna, och hon funkar ju bra på det så. Efter hon hade fått trava ett tag så lugnade hon ner sig och började arbeta. Blev arbete i lång och låg form.

Vi skrittade somsagt väldigt mycket och länge. Och efter traven vart hon lite för peppad för att kunna hålla sig i en normal skritt, så hon taktade, lättade, kastade sig och småsparkade lite då och då. Skritta arbete för att hålla henne sysselsatt även där. Sen så blev det så att jag testade rida Gadd. Skriver om det i nästa inlägg :)




Jah

börjar 09.40 imorrn, har friluftsdag. Ska "åka pulka" aka sitta i värmestugan? har inget att åka på -.-

Är fan inte trött, jag har ridit två knasiga hästar idag, hängt runt på kliniken och haft stor press på mig. Var jättetrött förut, men nu är jag pigg!! Tror jag ska kolla på ponnyakuten (A)

//Lovis

Piggelin Boye

Red Boye idag. Var ju ändå hemma, Natta är sjuk och maja skulle ut och rida. Solen sken och det var tio plusgrader, gyllene tillfälle eller vaddå??? :D

Vi red minkvägen och en liten väg som jag kallar lådvägen (det är typ en djurfälla på ena sidan av den vägen :O). Jag tror inte att jag fick till så många normala skrittsteg på hästen idag.

Han var jättesnäll ända till vi stötte på några skiiiitfarliga grangrenar. Då började han studsa och galoppera på stället lite, och efter det kom han på att det var så mkt roligare att trava/takta än att skritta. Och när han fick trava skulle han galoppera. Men han hade mycket överskottsenergi, han lugnade sig lite efter ett tag.

Hahaha han testade lite idag, först skulle han ju studsa runt och hålla på, och när han märkte att jag bestämte hur fort han ska springa så kom han på att han skulle kolla vem som bestämmer om han går alls! rätt som det var så stannade han och stod i typ 30 sek innan han gick igen. jag smackade och smackade och drev och han vara stod och typ halvsov, den lille skiten! så är han så gullig så man kan inte riktigt bli arg på honom!

Aja, nu ska man kanske ta reda på när man börjar imorrn. Chaoooo

//Lovis

Slutmätt!

Idag red jag ner tibbe till kliniken för han skulle slutmätas. Jag har gruvat mig hela veckan inför att RIDA ner honom (86:an you know) men det gick över förväntan! det var nog mest jag som var spänd haha x)

Bron över ån gick han över som om han aldrig gjort annat och han reagerade inte på nån bil när vi skulle över
86:an.

Det var tänkt att jag skulle gå över en äng och sen genom några villaområden för att komma till kliniken så att jag skulle slippa gå bredvid 86:an. BARA för att dom sa att jag bara skulle över vägen och inte gå bredvid så gick jag med på att rida ner. Mamma kände 3 hästar som blivit ihjälkörda på den vägen och nej, jag vill inte att Tibbe ska bli nästa. :(

iaf så var den där stigen över ängen som jag skulle över inte upptrampad, så jag var tvungen att gå ca 60-70 meter bredvid vägen. Det kan låta löjligt att nojja över det, men det kan komma 100 personbilar och det går bra, men kommer det EN lastbil så är det kört...Tänk på det!

Maja (som var snäll och följde med) kollade så att det var HELT bilfritt och sen travade vi förbi stället fort som f*n. Haha den enda bilden tibbe tyckte var läskig var när det kom en bil med en kälke på taket <3

resten av vägen gick smärtfri. När vi skulle över ett övergångställe så gick maja fram (jag stannade i skogen) och stannade bilarna åt mig, sen kom jag ut ur skogen med tibbe och gick över. haha måste sätt ganska roligt ut!

jag var tidig, så tibbe fick vänta i ca 1 timme i en box på kliniken, så jag och maja passade på att hälsa på Starla. :) Hon verkar glad över att vara hemma igen!

Sen var det mätning... Hur blev då slutmåttet på min prins??? Jo, hela 137,5 :D Det betyder att han växt 9mm. Förra gången var han 136,6.

På vägen hem blev han lite hetsig och taktade och höll på, men det gick bra. I stallet gick han nöjd in i boxen iaf, men tror ändå han tyckte det var roligt med lite miljöombyte! Öronen frammåt hela tiden, lillplutten! <3

(tråkigt inlägg utan bilder, men den här datorn är sämst, den laggar såfort jag försöker gåra nåt!)

//Lovis



Dagens citat!

Hectors kompis frågar mamma: Är Tova bråkig? :D

Hahaha, dog en aning. Undrar vad Hector säger till sina kompisar egentligen..? ;)

 charmig bild, jao!


Vera de senaste dagarna

I förrgår (måndag) så testade jag att tömköra henne. Hon gick som att hon aldrig hade gjort nått annat. Duktigaste ponnyn :) Tömkörde inte nå länge alls då det gick så bra.

Igår (tisdag) så började det hagla när jag skulle ut och rida. Så skippade ridningen igår :P Däremot så ska jag ut och rida idag, funderar på att rida mellanvägen eller så. Trava ska vi göra om underlaget tillåter, men det borde det göra tycker jag :)


Gick tidigare..

..från skolan idag på grund av att jag var slut/less. Så fixar lite inlägg och tjoffsemojs. Inatt ska jag btw sova hemma :D Haha, har sovit hos Folke de 2 senaste nätterna.. Uhm, ska plugga och göra klart en massa uppgifter, kommer en fin lista här nedanför:

[] Skriva 2 dikter på tyska
[] skriva en novell på svenska
[] skriva en novell på engelska
[] skriva 2 dikter på svenska, en bunden och en fri
[] plocka ur ord på en engelsk låt
[]  gör fram/baksida till kärlekshandboken


dig

I'll watch the night turn light-blue
But it's not the same without you
Because it takes two to whisper quietly

The silence isn't so bad
Til I look at my hands and feel sad
Cause the spaces between my fingers
Are right where yours fit perfectly




DISS





Dissar Gold Medals schabrak. Jag har två schabrak från gold medal och dom är PYTTESMÅ i storlekarna, dessutom är inte kvalitén den bästa. Det är hööks dyraste märke på schabrak, runt 250:- brukar dom ligga på. Jag har dessutom kompisar som har köpt GM shabrak och dom är inte heller nöjd med schabraken. FY!


Polisbesök, uhm..?

Polisen hade sökt efter mig, tippetajp. Ahapp, så började min morgon :P




Önskeinlägg: Våra tidigare stall

Jag och Tova har fått önskemål om att berätta lite om stallet vi stod i innan vi flyttade till kungsgården. Så jag tänkte bärätta om Stallet jag stod i innan då.

Stallet heter sörhulistallet och är ett gammalt och i princip fallfärdigt stall. Jag trivdes jättebra där för det var väldigt mysigt och trevligt folk. Anledningen till att jag flyttade därifrån var alltså inte för att jag eller hästen vantrivdes, utan för att jag ville ha bättre träningsmöjligheter och stå i ett stall som inte kommer rasa när som helst. :P. Jag stod där från 8 nov 2008 till den 6e sept 2010, alltså i nästan 2 år.

Ja, vad finns det egentligen att säga om stallet? Ibland längtar jag tillbaka till stallet och ridvägarna, men jag och hästen trivs bättre där vi står nu. Fördelen med det där stallet var att det var billig stallhyra och gångavstånd hemifrån och att det fanns många ängar man fick rida på. Iaf så bestod stallet av 11 boxar och en paddock med enklare hindermaterial. Det fanns en trasig toa och ett äckligt omklädlingsrum.

Jag och tova stod i detta stall tillsammans i ca en vecka innan jag flyttade till kungsgården. Tova hade det som nödlösning medan hon väntade på bättre stallplats. Så när tova flyttade till kungsgården hade jag redan stått där i ca ett halvår. (men tova kommer också skriva om detta) 

Visar lite bilder därifrån.


På den här bilden ser man "stallplanen" och en bit av stallet, som ni ser så var det lite skabbigt, men det hade sin scharm.


mer av stallet i bakgrunden


Den stora byggnaden i bakgrunden är stallet.


Paddocken


stallet i bakgrunden


Tibbe i sin box.


stallet i bakgrunden. Våren 2010. Under den här tiden började jag reagera på hur skabbigt det började bli, stallet. och känna att jag inte ville ha tibbe i ett så misskött stall.


Tibbe i sitt nya stall

Hoppas att det dög. Om ni vill veta nåt mer eller se nån speciell bild är det bara att säga till :)



:(


Jag saknar dig min vän...<3


Jag vet inte längre, jag vet ingenting... Känns som om jag gjort nå fel jag inte vet om, känns som om jag bara
sårar dig hela tiden... Du vet redan att jag vill allt annat än förlora dig och du vet också att jag tror att det är
därför det känns som om jag håller på att göra det, för att jag försöker för mycket, jag är för rädd att du inte
ska tro på mig, jag är för rädd att du inte ska lita på mig.
Lovis, jag kommer alltid vara med andra vänner än dig ibland, och för det betyder inte det att jag bara går
över till dem och kastar bort dig. Jag är INTE så, jag lovar dig, och om du inte kan tro på mig om det kanske
du inte kan tro på mig alls...
Du är min ända riktiga vän lovis, jag menar det, på riktigt, du är nån alldeles speciell för mig och ja, texten
jag skrev under den där bilden handlade om dig. Jag menade inte att du gjort nåt fel och jag ville inte säga
det där alla kunde läsa det för folk måste ju tro det är nå fel på mig när jag den ena stunden skriver bra saker
och nästa så håller världen på att gå under.
Men anledningen till att jag skrev det jag skrev är för att det känns som jag har förlorat dig som min vän, min
vän du var för mig för ett halv år sedan, det känns som om du inte längre litar på mig. Ja, jag har börjat va
med ***** mer, men va fan ska jag göra? det var innan jag visste att hon skulle börja på engelska och i då
var **** min "bästa vän" (vet inte vad jag ska kalla det) i klassen, ******* är ett svin mot mig ibland och
det vet du, ***** är bara falsk mot mig, **** vill jag inte va med och ******** känner jag inte så bra, och
då hade jag ****** kvar. Jag var jätte lycklig då jag börjat va med ****** mer, för då hade jag nån jag
kunde vända mig mot så inte du fanns där, då du var med ****... Jag menar självklart inte att du ska sluta
va med *****, för då pratar jag ju mot mig själv och jag vet att ******* är din bästavän, det har hon vara l
änge och det kommer hon ju antagligen alltid vara, jag vet också att jag kanske inte är din bästavän, men
jag har fått lära mig att leva med det, att du har nån annan än mig, för jag är lyckligare med dig och jag vet
att du har nån annan som är bättre för dig än att vara utan dig.
Jag har försökt kämpa för dig, jag kämpar fortfarande för dig men det känns som om jag inte kämpar för
nåt längre, jag fick en livlina men jag klippte av den, jag fick en hjälpande hand men tog inte imot den, jag
fick en livboj, men kastade iväg den.
Jag är också trött på det här "bdb pratet", det hjälper ju ändå bara ett tag, men samtidigt tror jag att jag är
för feg för att prata med dig face to face, och det kanske är en av dom alla anledningarna till att jag inte är en
bra vän för dig, och till att jag strular till det för oss hela tiden.
Men jag ville ta det här nu en sista gång, få ur mig allt, verkligen ALLT som jag känner.
Du är trots allt MIN bästavän, även om jag inte skulle vara din längre.
Jag älskar dig, och jag vet att du kanske tänker nu: "ja, det skriver du jämt, jag älskar dig bla bla bla, och sen
så strular du till det iallafall", men nu menar jag det på riktigt, jag ska aldrig mer skriva nåt sånt här till dig
längre, isåfall ska jag PRATA med dig, men nu tar jag skiten en sista gång, så allt jag skriver nu är verkligen
på RIKTIGT (vilket det alltid har varit i och för sig)
Lovis, jag VILL kämpa, jag FÖRSÖKER att kämpa, men på sista tiden har det känts lönlöst, för vad ska jag
kämpa för nu när det känns som om du inte vill ha mig som en RIKTIG vän längre..? när det bara känns som
om du vill ha mig som nån du känner och kanske kallar kompis, men jag är inte mer vän för dig än vad kanske
johanna är.
Förlåt ifall jag gör dig ledsen med det jag skriver, jag vet att jag gör dig ledsen, jag gör mig själv ledsen för
att det är så dumt och idiotiskt, men det är så jag känner, själviskt ja, men det är så.
Jag vill verkligen inte att du ska tycka synd om mig nu om det är det du tror, ne, utan allt annat än det.
Jag har det inte roligare med nån annan än dig, jag mår inte bättre med nån annan än dig, men vad är jag
för dig nu för tiden, vad har jag gjort för fel...? för att jag har gjort nåt fel vet jag redan, jag är dum, dum,
dum och självisk och allt, ja, jag vet det.
Jag visste hela tiden att det var för bra för att vara sant, jag har väl aldrig i mitt liv gjort nåt för att förtjäna
att någon som du har MIG som din bästavän, MIG som din alldeles speciella vän. Jag levde i en drömvärld
med dig lovis, men nu är drömmen slut och det är dax att vakna upp och inse verkligheten, du var för bra för
att vara sann.<3
Jag saknar dig så det gör ont, jag saknar dig så att jag gråter om nätterna, jag saknar dig så att jag börjat
fundera på ifall det verkligen finns nåt kvar att kämpa för...? Vi träffas fortfarande på skolan, vi pratar, men
det är inte det samma, det är inte samma känsla, det är nåt som fattas och det är som om en kniv högger
in i mig åter och åter igen, så ont gö det, så stor är saknaden.
Och jag tänker ALDRIG ALDRIG lämna dig för nån annan, även fast du kanske skulle ha gjort det med mig
(vilket jag inte tror du gör), jag kan inte andas utan dig, INGEN eller INGET hjälper mig att stå på benen när
du inte finns med.
Du är mitt ljus i mörkret, min livglädje, anledningen till mina andetag, det som får mitt hjärta att slå, min
hjälpande hand som putar mig framåt i livet, det är DU och ingen annan.
Snälla, lita på mig, tro på mig i allt det jag säger och gör till dig, för det är sant, det är på riktigt.
Och en sak till, jag har inte fått en kram av dig på väldigt länge, jag har inte kramat dig på riktigt, alltså en
riktig riktig kram som visar kärlek, jag har velat gjort det jätte länge, men inte vågat, jag är en liten fegis
som inte förtjänar ett skit egentligen.
Förlåt för allt besvär, men kan inte rå för det, jag älskar dig, väldigt mycket, du är min ända riktiga vän och
du förtjänar att få veta hur jag känner...

Jag.Älskar.Dig♥


Jag glömmer dig inte, kommer ihåg varje ord du sa. Förlåt... Önskar att jag vore starkare






















Kan folk inte bara ge sig?!

Är så sjukt förbannad nu, länkade till videon när Vera är så tjurig och håller på bara för att vi skulle rycka manen på henne. Hon har ju ingen respekt för mig, jag är rädd för henne och blablabla. Jag står ju undan och så. Klart som fan att jag står undan när hon fajtas med frambenen? Är väl inge konstigt med det?

Så får jag höra hur synd det är om henne och så. Så nu mår jag piss också. Tack så hemskt mycket!
[LÄS HÄR]  mår lite dåligt över det faktiskt, läs på sida 55 och 56. Vad tycker ni? Tycker ni att jag tar han dom Vera dåligt? :(

Jäkla fartdårar!!!!!

Asså jag blir så jökla less på folk som kör biiil!!!!!

Idag när jag var ute och red (på min för övrigt inte helt 100% trafiksäkra häst) så mötte vi en bil precis vid stallplan som kom i typ 40 km/h (det är 30 på byvägar) och då tänkte jag vända och gå tillbaka till stallplan, grejen var ju den att bilen var 10 meter framför oss och den saktade inte ner förrrän den var typ 2 meter ifrån så tibbe blev såklart jättestressad och började studsa runt.
precis då jag hunnit undan så vevar dom ner rutan och typ skriker och undrar vart skolan ligger?? Sen fortsätter dom lika snabbt förbi stallet och bort. Asså shit..!

Liknande hände typ 3 gånger under ridturen. Dom kör JÄTTESNABBT på vägen vid stallét. Det är ju massor av hur, barn, hundar och hästar där, lite hjärna får man väl ha?? ;O

i övrigt kändes Tibbe pigg och fin. Tog hand om boye idag också, red inte. Natta är sjuuuuk.

Har varit soligt och varmt här idag, förhoppningsvis dröjer det ett tag tills man ser ut såhär igen efter en ridtur:



10 saker du kanske inte visste om mig

1. Jag går till BUP varannan vecka nu för depression, konsentrationssvårigeheter och panikångest
2. Jag skolkar lite för mycket
3. Jag är vegetarian och funderar på att bli vegan
4. Jag är jätte förvirrad över mig själv
5. Jag var nära att ta livet av mig, men Lovis och Vera fick mig att inte göra det
6. Jag är jättekänslig, tar nästan åt mig allt personligt och mår dåligt över det
7. Jag skulle behöva nån som fick mig att känna mig speciell
8. Jag är olyckligt kär, för första gången nånsin som jag är kär. It sucks, big time
9. Jag älskar Vera över allt annat
10. Mitt självförtroende suger


dagens fråga:



Har ni vatten i hagarna till hästen?
Under alla årstider? om inte, varför?

Jag har alltid vatten i hagen till Tibbe, om det inte är jättekallt då. Även om det är några minusgrader ute så går det bra, för hästen trycker sönder isen om den blir törstig. Jag skulle gärna vilja ha en sån där vattenhink som värmer vattnet så man kan ha vatten året om, men dom är svindyra!



Fixar och trixar..

..med en massa tidsinställda inlägg så det blir rolig läsning till er som läser bloggen! :D Är trött, har sovit alldeles för dåligt under helgen. Urw


Vila

Vera vilade idag, hade tänkt tömköra henne men Tibbes gjord var för kort för Vera. haha xD Så hon fick vila istället. Har även konstaterat att Vera är brunstig, så fick skriva en liten "varning" på tavlan i storstallet. Hon blir ju lite irriterade och nått ben kan komma flygande då. Man kan även få sig ett bett ibland. Bara så att dom i stallet är beredda på det. :P

Maja tävlade dressyr idag (woho!) och dom vann. Så grattis grattis till vinsten! :D När jag var där så kliade det i fingrarna, vill också ut och tävla.


,Ridning på Boye och hoppträning

Red Boye idag med Helena. Han brukar ju vara så rädd hela tiden så idag tog vi med oss sällskap. Det gick jättebra, vi skrittade i princis hela tiden, travade kanske 60 meter :P Boye kändes fin, på tillbakavägen vid kossorna måste man springa förbi för det var lite läskigt!

sen hopptränade jag med Tibbe och det gick inge bra. Jag hade ingen bra känsla, tibbe bjöd bra på hindren ,men jag red som en kratta. Sen kom det massa folk så Tibbe tappade fokus osv. Aja shit happens.






dagens fråga:


Kom ni ihåg att ställa om klockan till sommartid igår?

Jag visste inte om det alls. Imorse tänkte jag att jag skulle hinna kolla när maja skulle tävla kvart över 10, men liiite snopen man blev då tova upplyste mig om att klockan var tjugo i 11 hahahah xD


Försök till ryckning av Veras man

Innan vi flyttade in till storstallet och började filma, så hade hon varit i lillstallet. Men det blev för farlig för oss + att hon slet sönder i lädergrimma -.-' Så vi lånade Helenas, och den är hel! ;) Hon lättade även innan. Lovis fortsatte i storstallet, sen tog jag över och då stegrade hon. Håller mig en bit ifrån frambenen då dom kom småflygande ibland.



EDIT: lägg märke till bakbenen, hahaha. Så jäkla förbannad!


Funderar + failbilder. haha


Hade ju tänkt
försöka starta LC/LB det här året. Känns lite surt då jag antagligen inte hinner med det. Eller jo, kanske. Beror på hur Vera ter sig när vi börjar träna igen. Men som jag har skrivet, hästen är viktigare än tävlandet. Remember that! Tänkte visa lite bilder på mig, Vera och Lovis och Tibbe sen i förrgår tror jag. Helena fotade, vi ser mongo ut menmen. Vi står ändå bara still. Vi försökte iallafall. På stallplan ;)



Har ni några mål det här året? Tävling, utvecklas, få till nått speciellt mellan dig och din häst, vad som helst. Skriv gärna :) Behöver ju inte ha nått med tävling att göra.






RIP lädergrimman
Jag och Lovis bestämmde och för att rycka Veras man. Jag trodde inte att hon skulle reagera nånting alls på det, men så fel man har! Vi började i lillstallet, gick okej till en början. Men sen blev Vera sur och försökte tränga in Lovis i väggen. Lovis sa till Vera snällt men det sket ju Vera fullständigt i. OCh sen när Vera gick överstyr och blev för mycket så röt Lovis till åt henne. Vilket resulterade i att Vera blev sjukt förbannad, slängde sig bakåt så min fina lädergrimma gick i 3 delar och gick sen in i sin box.

Väl inne i boxen stod hon så snällt och oskyldigt. Hon är så jäkla nonchalant! Vi ville andvända en lädergrimma när vi skulel fortsätta ifall att hon skulle resa sig (som hon var påväg att göra i lillstallet) eller kasta sig igen. Så vi lånade Helenas, eftersom den var för liten för Zebbe. Så vi tog på hennes Zebbes lädergrimma och gick in till storstallet. Väl där så fortsatte Lovis med ryckningen, vilket resulterade till att Vera vart skitförbannad igen.

Lovis hann undan precis några gånger när Vera försökte tränga in henne mot Boyes boxdörr. Så jag tog över när hon började bli farlig. Och jag gjorde ju inte saken bättre, hon vart förbannad på allt och alla som ens rörde vid hennes man? Så mot mig stegrade hon, sparkade och höll på. Till slut blev vi tvugna att ge upp, hon blev för farlig. När pappa kom till stallet skulle pappa klappa Vera på halsen, då hade hon smällt ut en framhov mot han. Tur att den inte träffade.

Vi tror att hon är påväg att bli brunstig, jag hoppas det iallafall. Annars har hon väl helt enkelt ett jäkla humör. Hon har blivit lite sparkig och så även när jag rider. Eller ja, lite och lite. Tibbe och Hanna är de enda hon inte har sparkat mot. Vi ska fortsätta en annan dag med ryckningen. Ska filma även då så ni kan få se hur hon betér sig. Suck, vad skulle jag med ett sto till?!


Taggar

Taggar till hoppträning imorrn då. Tova hänger med med kameran. Bara därför kommer det nog gå dåligt, har en tendens att göra det xD Jag vill hoppa bana imorrn, det har jag längtat efter länge.....

 

Utvärdering: Knappskallar.blogg.se

Tänkte låta er läsare utverdera bloggen. Vad tycker ni är bra/dåligt med bloggen? Är det något speciellt ni vill läsa om? Vill ni veta nåt om oss? Vad tycker ni om headern?

Ja, skrive ner era tankar om bloggen, kom gärna med tips på hur man kan förbättra saker. :)




HISS





Jag hissar JW sammet schabrak. Dom är väldigt fina att se på, väldigt bra passform och jättebra kvalité. Dessutom är inte priserna jättehöga på dom. Jag har det vinröda (och snart) det grå/rosa shabraket. Har tvättat mitt en gång försiktigt för hand, och det märktes inget på sammeten att jag tvättat det, så kvalitén är skitbra! Extra hiss till att det finns matchande luvor till alla shabrak.




HISS








Jag hissar CH´s 199:- träns med pullarnosgrimma. Jag köpte Tibbes för ca 1 år sedan och det använder jag dagligen. Det är jättebra kvalité lädret och VERKLIGEN värt 199:- Tyvärr finns inte tränset kvar på hööks, då modellen utgått. Därav att tibbe har på sig tränset. Jag tycker att det får ett extra plus för att det dessutom är väldigt fint, med vita sömmar.

Rekomenderas verkligen!



Dagens fråga:

Hur många av er släckte lamporna under erth hour?

Jag släckte alla lampor jag kom åt, men eftersom att vissa *host* i min familj vägrade vara miljövänlig så blev jag sur och stirrade in i väggen hela kvällen tihi.


IIIIIIE!

Mina kläder från shock har kommit. Har nyss hämtat ut dem och dom passar! HAPPINESS på hög nivå. Slog nog över nivå skalan. Slänger in bilder på de kläder som nu har kommit, och fler ska det bli. Ska ju även beställa hårfärg, ska ju färga håret rosa igen ;)





Veras skada

Tänkte bara skriva lite granna om den då vissa kanske tycker att jag är lite överdrivet nojig när det gäller hennes kota. Hon är nu hel i kotan, men det är en skada som alltid kommer finnas kvar. Bara det att den förhoppningsvis inte bryter ut igen. Det är en skada hon har haft sen hon taravde, men den har legat undangömd framtills då jag märkte det.

Därav att jag är extremt petig och noggrann med henne nu. Får höra att "hon är ju nordis,m hon klarar mycket". Blir lite bitter då, bara för att hon är nordis betyder inte det att hon är tåligare än andra hästar. Vera är faktiskt ganska känslig av sig, hon fryser t.ex väldigt lätt. Hennes ben är heller inte tåligare än andra hästars. Hon har pinnsmala ben i jämförelse med resten av kroppen.

Mina planer detta år var ju att vi skulle rida LC/LB med godkännda procent. Förhoppningsvis så hinner vi starta några klasser, men allting går ju långsammare på grund av skadan då. Jag känenr att det inte är nån idé att börja rida stenhårt igen bara för att jag vill ut och tävla. Då finns det en stor risk att hon drar upp skadan och då har jag en halt häst igen. Och blir hon halt på grund av kotan en gång till, så är det inte ens säkert att hon blir hel igen. Så jag har all rätt att vara petig med henne.

Ville bara skriva av mig lite granna då jag får höra att hon borde ha kommit längre, att jag borde rida igång snabbare, att hon klarar mer mm. Min häst, mitt val. Jag tar det hellre lite långsammare än att rida igång för tidigt och förstöra Vera totalt. Vera är värd mer än tävlingarna.




God morgon!

Hade utsläpp idag, sista hästen var ute 20 i 7. Ibland är det bra att vara mogronpigg! ;) Sen har jag även insläpp idag, men slipper kvällen. Känns skönt. Humhum, idag ska jag nog rida ut med Vera. Funderar på om jag ska rida Shanti idag. Ska även prata med Elin om jag ska börja rida Shanti regelbundet nån dag i veckan. Jag tror att hon skulle behöva det.

Idag kommer även en (eller 2..?) nya hästar till stallet. Bland annat Helenas Zebbe! Ett varmblod som såg göörsnygg ut. :D Funderar även på om man skulle kunan fråga ifall Vera skulle kunna gå i hagen med Tibbe. Vera är ju så elak mot Shanti, plus att Vera vill leka och busa i hagen. Shanti vill äta sin  mat och sen sola.

Tror att Tibbe och Vera skulel trivas jättebra tillsammans, dom gillar ju varandra så mycket. Men då ska ju Zebbe stå med Tibbe.. Jaja, får väl prata med dom och se om vi hittar nån lösning. För både Tibbe och Vera vill ha en lekkamrat i hagen. Båda 2 är busiga och stojiga.

Well, hur ser eran dag ut? :)

 Gammal bild från gamla stallet.


<3

"Don't fake a smile, just tell me how you feel.

Jag pallar inte gå omkring o va orolig över dig. Jag kräver ingenting, jag vill bara att du ska må bra. Om jag kunde så skulle jag bara trolla bort allt dåligt som plågar dig. Men så enkelt är det inte. Du borde inte hålla på och skada dig eller göra dumma saker. Jag vet att det är svårt, men snälla försök :( Jag vill hata dig för det, men jag vet att det inte är ditt fel....

Det är inte kul att må dåligt, men det är inte heller roligt att veta att ens bäste kompis mår dåligt. Hur ska jag veta att du lever imorrn? Tänk på Mikaela Vedin, hon som dog i skidbacken. Hade hela livet framför sig. Vet du hur många som har skrivit fina saker på hennes logg? Tanken slog mig... Jag vill inte att det ska vara din logg jag läser sånna saker i nästa gång.

Jag måste bara få säga hur jag känner.... Ja, jag är rädd. Jag är rädd om dig. Det finns så många personer som stöttar dig, vad du än gör.

Jag är en av dom, det vet du. Om du vill så följer jag med dig, varje steg, till du mår bättre. För du har alltid ett stöd hos mig. Tveka inte att ringa om du vill prata med nån, mitt i natten, jag finns. LOVA att om du behöver hjälp så tänk på mig. om det är något så hör av dig. Det kan vara en lite sak, behöver inte vara nåt stort. Men det kan kanske vara skönt att bara prata..?

Jag önskar att du mår bra.. ♥ För en fin person som du förtjänar inte att på dåligt. Jag kanske är löjlig, men det är såhär jag känner. Du betyder så mycket för mig, och jag vill verkligen inte förlora DIG.

Tova Bergqvist, jag älskar dig ♥ Jag kommer alltid göra det, spelar ingen roll vad du gör/har gjort. Gjort är gjort, och jag kan inte stå för dina val. Skär du dig så får jag älska ärren. Men jag kommer inte gilla det"


Det här meddelandet fick jag i förrgår. Nånting som jag verkligen behövde. Har suttit och läst igenom det hur många gånger som helst. Börjar böla varje gång. Jag har världens finaste vän.

tihi

skriver ut bilder på tibb och starla nu som ska upp på mitt rum :'D

//Lovis

Ridhuset med Lovis

Hämtade upp Lovis på skolan och drog direkt till stallet. Red omkring i ridhuset i drygt 1 timme. Vera var stel i början, drog bara emot i munnen och allt kändes piss. Men så efter ett tag lostnade hon och började arbeta. Testade även att trava lite i ridhuset, i båda varven. Pigg som sjutton vart hon! Slängde med huvudet och vart glad! :D

Efter lite voltarbete och serpentiner så lossnade hon i hela kroppen. Blev lätt i munnen och jättemjuk. Dock så var det ju en dressyrtant där som verkade tro att hon ägde världen.. Lite blickar fick man också, men de verkade mest negativa. Haha :)


Trimmning igen

Trimmade idag igen, det finns ingen annan stans att rida. Det är blankis överallt.

Iaf så var Tibbe jättefin idag! Jag tränade tagen bakdel och idag bar han upp sig bättre än förra gången. Så stolt! Galoppen kändes jättefin också, fick till asbra flyt vissa stunder. han orkar ju inte samla sig jääättemycket än, men det kommer! Vågade tom flytta på volten idag, brukar tappa bogen helt då, men inte så mycket idag. :)

Finns inte så mkt att skriva. Snorhalt, satt på helspänn till och från ridhuset haha. Massage, bandage och streching för ponnin i stallet. Tova ska ringa massör åt vera, så hon ska beställa tid åt tibbe också då! :D


Flummigt inlägg

Blev ingen skola för mig idag. Mådde inte så bra så försvann enr till Equeen och arbetade hela dagen istället. Ska iväg till hästen när pappa kommer hem. Blir ingen ridning idag då det blåser så jäkla mycket. Vera betér sig som att hon är påväg att flyga iväg med vinden då..

Iallafall! Så mådde jag inte så dåligt som jag gjorde för några dagar sen när jag satt och diskuterade med mig själv (schitzo!) om jag skulle skära upp handlederna eller ej. Som tur är så finns Lovis. Och Vera såklart. Med tanke på Lovis, hon är världens bästa vän. Helt ärligt. Bara hon som stället upp på exakt allt. Spelar ingen roll om jag så skulle ringa henne 3 på natten och säga att hon måste träffa mig. Hon skulle göra det.

Edit alltså, Lovis är bäst!


Jag har jättetråkigt

har finslipat lite på mitt konstarbete. Det har legat klart jättelänge, men jag har inte kunnat lämna in det, så jag tänkte att jag lika gärna kan göra det lite bättre :P

Tråkigt att inte ha nån häst idag :P Malin tar hand om tibbe åt mig på tors så att jag får vila lite.
Så jag har typ sett på tv och suttit vid datorn. Jag är hungrig, men vi har ingen god mat hemma, så då får det va :P

Väääldigt intressant inlägg, i know. Återkommer då jag har lite intressanta saker att komma med.

Ni får hållas med en bild på lill raggar'n sålänge!




Basket DM

Spelade basket DM idag. Jag är jättestolt över mig själv idag! Jag tycker att jag spelade jättebra, och jag är stolt över mig själv för att jag tog steget och ens var med! Vi gick inte vidare till final, men vi spelade skitbra! Vi hade bara en avbytare också, ALLA andra lag hede minst 4, så hade alla lag haft enavbytare hade vi nog vunnit. 

tihi är stolt över sista matchen. Dom vann över oss 8-4, MEN matchen före van dom med typ 22-2 elr nåt. Och med tanke på att dom hade typ 5 avbytare så spelade vi jättebra! 

Good job girls! :D




Lite funderingar bara

Jag förstår mig inte på de som kan låta sina hästar stå i flera dagar för att dom måste plugga. Jag menar, har man skaffat häst så har man ansvaret för att den ska få ut och röra på sig. Och har man inte tid att rida själv, skaffa en medryttare?

Hästen går före för min del. Före skolan och kompisar. Därav att jag verkligen inte förstår mig på de som låter sina hästar stå i flera dagar för att dom inte har tid att rida. Men det kanske bara är mitt tycke.


Glad chey

Red Vera idag. Höll mig vid stallet då det blåste, var mörkt och Vera var lite på tårna. Men det gick jättebra, hon hoppade till och stusade några gånger när det blåste till rejält. Testade även att trava idag. Visserligen bara sisådär 10 meter. Men känner en stor skillnad på hur hon rör sig nu. Hon tar större, luftigare och spänstigare steg nu. Hon tar ut steget mer och rör sig bättre.

Fick till en riktigt "wow" känsla precis där i traven. Allt stämde så perfekt. Sen efteråt stod jag och Lovis och diskuterade om våra hästar. Kom fram till att Vera komemr bli en sån där ponny man ser och tänker "wow" om. Då pratar vi ju om när hon har blivit biff och är ute och tävlar! ;)



Veras steg när hon var omusklad, fet och inte ens kunde gå på volt.  Denna bild är tagen när jag hade haft Vera i drygt 1 månad.  en klar förbättring tycker jag! :)


Den stora hink-dagen

Masserade, borstade och gosade bara med Tibbe idag. Det gillade han :)<3

När vi skulle hem (jag och Tova) så hittade jag 2 hinkar som nån hade slängt! Dom var bara liiiite trasiga, så jag tog dom hahah xD Sånna här mat/skurhinkar, jättepraktiskt ju!

På väg hem så såg jag.... EN HINK ligga i dikeskanten, det var en bra hink, så jag hoppade ur bilden och sprang och hämtade den hhahhhaha xD Vilka fynd jag gör!

Jag och Tova städade lilla sadelkammaren idag. Det behövdes! Det är aldrig nån som sopar den, varför ska jag sopa den stora sadelkammaren om ingen sopar den lilla? Fast om jag skulle sluta städa i stallet skulle det inte se så fräscht ut...





Trimma

Eftersom Tibbe inte har några snögrepp (eller snötofflor som jag säger :P ) längre så tänkte jag rida i backen upp mot stallet för den är helt smält. Men det blåste STORM ute och tibbe hade redan mycket energi. Så jag fick honom inte att göra nåt vettigt, han studsade mest bara hela tiden :P

Så istället gick vi till ridhuset tillsammans med Tova och Shanti. Det var bara Gadd i ridhuset när vi kom, skönt! Jag trodde att alla skulle vara där eftersom det var så dåligt väder :P

I början var Tibbe springig och lite osamarbetsvillig. Det kändes som att jag hade allti i handen :/ Så jag gjorde lite volter och serpentiner osv tills han travat av sig lite och sen började jag jobba lite tagen bakdel på långsidorna. Det gick SKITBRA :D ooh vad stolt jag är!!! Han travade lungt oc sansat och jag nuddade knappt med skänkeln så flyttade han perfekt :D I båda varven dessutom. Förut har jag fått honom att flytta bra i höger men i vänster varv har högerbogen alltid förstört. Men idag hade jag hela hästen på plats. Efter ett tag utvecklade jag den övningen till slutor istället, vilket är samma sak, bara det att man ställer hästen mot rörelseriktningen istället för från. Då började han springa på lite och försöka komma undan, men då tog jag hjälp av hörnen och behöll ställningen som jag hade genom hörnet ut på långsidan och bara smög in ytter bak. Jag lurade honom lite helt enkelt tihi :P Då gick det bättre. Jag höll inte på med slutorna så länge eftersom han tyckte det var så jobbigt, men endå försökte bra.



Då tog vi galopp i stället. Idag jobbade jag bara på att han skulle rulla på i ett lungt tempo och bibehålla formen och ha bra ryggverksamhet, vilket han gjorde jättebra :D Men mina ben och magen dooog!!



Tibbe är svagast i galoppen så därför vill han gärna springa på, och då när man samlar upp honom måste man vara där med benen i precis rätt ögonblick i språnget, annars saktar han av i stället. Och man får inte ta många förhållningar, för då blir han arg och kör upp huvet, eller så tvärnitar han haha :P Så han är lite svårare i galoppen, men jag har börjat förstå nu hur jag ska göra. På det så måste man hjälpa honom med att hitta rätt form, eftersom han gärna springer på bogarna i galoppen plus att bogarna måste vara på plats. Så det är tusen saker att hålla reda på hehe. Fast det låter mycket mer komplicerat när jag säger det, an vad det är. Jag har ju ridit tibbe så länge nu så jag kan det utantill och gör det egentligen automatiskt, för jag känner ju på en gång när jag tappar nåt.



Iaf nu kommer det bästa: Tibbe fick BERÖM!!!!:D Av en tjej som jag inte känner, men jag vet vem hon är. Hon är en jätteduktig dressyryttare, som tittade på oss hela ridpasset. Hon sa såhär: Han är rätt fin. Han är jättefin faktiskt!

OMG vad jag blev glad :D tihi. Så fick jag några tips också. :)

Nu blev det är lite långt och flummigt, plus att jag missade bussen till skolan, den gick för 20 min sen :P Aja. Jag försov mig hahahahah xD Leker vi.



Åh jag är så stolt över honom :D Jag behövde verkligen att allt bara skulle klicka idag. Efteråt i stallet fick han lite extra ompyssling. :P Godis, Massage över hela ryggen/korset, streching, godis, stallbandage, godis, kramar tihi 


Barbacka

Red barbacka idag, mysigt värre. Vera skötte sig jättebra, för det mesta lätt i munnen och gjorde vad jag bad om. Träffade på 7 rådjur, hon började studsa runt och blev lite hoppig efter det. Men hon skötte sig ändå relativt bra då hon bara studsade bredvid mig. :)



Ridtur

Red ordentligt för första gången på typ en vecka idag :P Har varit i en svacka typ och inte haft nån lust alls till att rida. Men idag hade jag det :D Tibbe hade såklart massor av överskottsenergi lagrad och studsade och hoppade upp och ner i början haha. Det gick inte att få nåt vettigt gjort, så jag travade på en volt ett tag och lät honom springa av sig lite.

När han inte kändes som en tickande bomb längre började jag jobba med att flytta ut bakdelen på volten i skritt och trav. Det gick över förväntan :D Jag tycker det är allra svårast att flytta baken på volt, så jag är nöjd över mig själv. Fick bra flyt i vänster varv också idag :) Flyttade ju såklart inga längre sträckor, kanske 6-7 steg till att börja med. Det är bättre att flytta korta sträckor ofta, än långa sträckor på en gång.

Jag har inte lagt ner så mycket tid på sidvärtsrörelser än, jag har velat stärka honom ordentligt i gångarterna först så att han ska ha ärliga förutsättningar för att klara det jag ber om. Men nu har jag börjat höja ribban lite, för jag tycker att både han och jag är redo för det. :)

När jag kände mig nöjd så gick jag en liten poromenad med honom tillsammans med Elin, shanti, Linn, Tova / Vera. Tihi, på vägen hem busade Tibbe jättemycket tihi :P




Hehe, jaa..




Kan inte somna

Klockan är snart 4, och jag har fortfarande inte somnat. Mår piss, skit och helvete.

Lite credit om nu nån skulle bry sig.



Lite bilder på Tibbe

Är på skitbra humör just nu, kan inte sluta le åt hur IQ befriade folk är! Men ett gott skratt förlänger livet, eller hur? x)

Bilder som Tova tog härmodagen. Vet inte om hon tänkte lägga upp dom, mn tog mig friheten att göra det.. (A)





Hahahah omg, diskutionen fortsätter....

ang bilden:

 

såhär skrev Raul ang att jag tydligen är "avundsjuk" på att Kapten stegrade sådär
högt. För det är ju så cooolt ;)



Han menar alltså att han fick Till Kapten efter 4 veckor, medan det tydligen tagit ett år för mig att "få till" Tibbe. i vekrar vara på lite olika plan med det här med hästar. EN ser hästen som en robot, den andra ser hästen som en levande individ med känslor och karaktär. 

Jag tänker vara den mogna i detta och inte försvara mig alls i detta. tycker att det är intressant att läsa när Raul klankar ner på oss.

//Lovis


Blev ingen..

..bio igår. Så jag var hemma och flummade runt istället. Jag somnade alldeles för sent, vaknade på tok för tidigt och nu sitter jag här och ska snart till stallet. Kom nyligen på att jag är funktioner på dressyren idag. Ska stå de sista klasserna, så det ska bli kul. :)

Är så tävlingssugen att det kliar i fingrarna på mig. Måste försöka komma ut med Vera på banorna till sommaren. Om det blir hoppning eller dressyr får vi se. Jag har börjat oroa mig för att hon uppskattar hoppning mer än dressyr då hon gärna skuttar över skuggor, pinnar och diverse överskuttsbara ting.

Jag som ville ha en dressyrponny som jag ska tävla SM med. Nåja, man kan ju förtsätta drömma så får vi se vart vi landar ;)



Bidde vila

Blev vila för Vera även idag. Hade ingen lust eller ork alls. Och känner jag min ponny rätt så vore det ingen bra idé att ge sig ut då. Hon blir lätt lite studsig och hoppig, hon tar ju alltid chansen för bus om den finns :P Men imorn ska jag ut och skritta länge. Hela mellanvägen, mink och sen hem. Får väl se om trollet, nej! Kan ju inte kalla henne för troll längre, nu är hon ju friserad :O Hahaha.

Blir bara Vera eller Solis nudå. Hmpf. Får väl se om hon håller alla benen på marken. Hon tycker ju att det är såhääär tråkigt att bara skritta. Så hon gör ju en massa övningar själv, halvhalter, serpentiner, volter, skänkelvikningar. Hon går även i början på öppna, dock utan att hon är medveten om det. Jaja, skritturer i drygt 1 vecka till. Börjar bli lite tråkigt även för min del faktiskt.

Lovis och jag släpade även in en massa gran till Tibbe, Vera och Shanti. Så nu har odågerna nånting att göra när höet tagit slut. :)
 <-- Mitt hår vill ha dessa färger igen (*_*)


Lovis busade med Tibbe











Bio!

Är bjuden på bio ikväll, ska se på Black Swan som jag har hört mycket intressant om. Ska bli spännande att se den, får se hur snabbt jag går (springer) hem efter den. Haha, eller så får jag kräva att nån ska hämta mig ;). Är bjuden av Roob, så jag har nån modigare än mig med mig. Brabra.

Skriver senare, (lär bli nån gång inatt) hur jag tyckte om filmen. :) Om den var värd att se enligt mig mm.


Den verkar iallafall extremt bra :)

Haha, töntar på högsta nivå!

Jag och Lovis i stalllet idag, ojojoj! Efteråt så kan man ju skratta åt det men, vi var en aning uppskrämda nu ikväll? Hörde fotsteg och en massa skit. Hahaha xD Som det står på rubriken, töntar på högsta nivå! ;)

Vera vilade idag. Sen ska hon gå 3 dagar och vila sen. Så ska hon få ha det ett tag just för att kotan ska hinna reparera sig från skadan. :)

skriver av mig

Jag vill bara gråta. Men jag har slut på tårar.

Patetiskt. Jag vill inte vara svag...

//Lovis


hm...

Har ridit Boye ikväll. Om man säger såhär: Jag gillar inte snöstorm, inte han heller. Så det blev en kort och studsig tur ner till gummiflisen och tillbaka.

Tibbe fick vila, allt som har med nederbörd och han utanför stallet att göra är ett nono. Tur att vi är lika på den punkten. Han var minst sagt ivrig att komma in från hagen idag.. Lutar mot lite träning imorrn då :P



//Lovis

Några utav mina favoritbilder på Vera








Dumdididum...

Varit ute på en härlig skritttur med Vera. My och, eh, uhm, hon som rider My hängde med. Red bort till mink och tillbaka. Vera skuttade till några gånger, sparkade även åt My en gång. Hm, ska Vera börja sparka och hålla på nu? :O Mysigt, finns inte så mycket mer att säga om denna ridtur. Mysigt, mörkt var det dock. :P



    

Hästfri dag

Idag var det uttagningar på skolan för basket DM. Och vårat lag KOM MED!!!!!!! hahaa omg jag ska spela basket DM, jag som inte ens kan reglerna. ;)

Efter uttagningen gick jag hem, palla gå till 10 över 4 efter det där??? Malin hade fixat allt med Tibbe, så jag behövde inte ens åka till stallet. Så jag åkte hem och såg på Legend of the seeker, sen gick jag till min kompis Moa och vi Joggade en sväng :) Vi tyckte vi hade varit så duktiga så vi belönade oss själva med att baka en stor plåt med drömmar :D Sen satt vi oc tjockade i oss dom framför datorn och sen skulle hon hem och sortera reklam.

Har precis haft en vääääldigt intressant konversation på fb... nämligen detta:


Våran koncversation om detta:

Moa Lindblom ja raul.... VARFÖR stegrade han?? 
  • Raul Elfström För att han inte fick sin vilja igenom, han var knäpp! :-o
     
  • Lovis Åkerström Han är inte knäpp.... 
  • Maja Lehtonen rädd för vattnet? 
  • Raul Elfström jo det VAR han! :O nä verkligen inte, han brydde sig inte om det, han var både dum och envis!
     
  • Lovis Åkerström suck
     
    Raul Elfström du vet ju inte hur han va? :O
  •  
  • Lovis Åkerström Var inte det jag suckade åt 
  • Raul Elfström vad menar du med "suck" då? 
  • Lovis Åkerström Suckade åt dig. För att du verkar tycka att det är cootl/roligt att stegra sådär. Skitkul ända tills han slår över och både du och hästen bryter nacken. haha. Har jag rätt eller fel? 
  • Raul Elfström asså nu går jag nästan i taket!.. 
  • Lovis Åkerström Rätt elr fel? Gå i taket du, gör inte mig något alls :P 
  • Raul Elfström jag tycker bara att bilden är väldigt häftig! ursäkta mig för att jag la upp denna bild, FEL ;)
     
  • Lovis Åkerström BRA! Var bara det jag ville veta, om du ville sktyta över hur duktig du tycker att du är, eller om du bara gillade bilden. Jag skiter väl i vilka bider du lägger upp här, jag reagerade bara på att det verkade som du tyckte att det var häftigt haha 
  • Raul Elfström asså tycker du att jag sitter och skryter :/

    EDIT: Tova bergqvist: blev också lite fundersam över varför han stegrade såpass :/
  •  


    Planering

    Resten av veckans planering:

    Torsdag (idag): Ut och rida/gå mellanvägen.
    Fredag: Minkvägen
    Lördag: Vila
    Söndag: Ner till ridskolan och tillbaka

    Ridhuset

    Red ner till ridhuset med Lovis och Boye. Vera var pigg och framåt och ville hela tiden öka takten. Hon tyckte att det var skitkul i ridhuset, tills Boye började trava. Hon ville ju hänga på men hon fick inte, då vart hon sur. Hon bet mig i foten, högg till i luften och stannade sen i mitten. Hahaha, skrattade en aning där xD

    Jag gjorde inget speciellt, Vera åt upp koner och pallar. Jag satt på långa tyglar och kollade på medans Lovis red Boye. Intressant pass för min och Vera´s del? Jo tjena.. ;) På hemvägen vart Boye väldigt pigg. Och Vera började takta och gjorde skänkelvikningar i trav. Natta blev min räddning. Haha, hon fick ställa sig framför Vera och sen gick Vera relativt lugnt bakom Natta hela vägen hem.

    Var borta i drygt 1 timme. Ska ut och rida med henne imorn. Eller så tar jag en promenad. Vi får se :)


    Elektors Boy Dara

    Idag gick min dröm i uppfyllelse hihi :P Jag fick rida Boye! :D Det är en häst som står i stallet. Han är en connemara, ca 160 mkh, skimmel. Jättesöt!

    Iaf så gick vi ner till ridhuset, Natta (hans ägare) följde med (och Tova & vera). Jag var lite nervös först, tihi lite läskigt då natta kollade, även fast jag känner henne. 

    Boye var jättelat i början och vinglig. Han typ välte in i  hörnen och vinglade in på långsidorna. I början av traven fick jag verkligen Driva fram honom för annars saktade han av. Efter ett tag kom han igång iaf och jag har bara ett ord att säga: Löööööv!!! Jättemjuk i handen var han och superkänslig för alla hjälper. Slutor och skänkelvikningar: Ingen match för honom!

    I galoppen var det ben ben och åter ben som gällde. Han bröt av flera gånger då jag drev för dåligt. Han behövde mycket stöd för yttertygeln i galoppen då han var lite svag i den. Jag red i ca 45 min kanske och ville inte sluta haha :P Men boye är inte i 100% kondition nu, så han blev lite trött mot slutet. Natta filmade lite med sin mobil, hon kanske kan skicka den nån dag? (A)

    Superdupermysig liten polle iaf, vi klickade direkt!

    Jag lånade två bilder av Natta fårn hennes facebook, jag hoppas det inte gjorde nåt.. ^^




    Jag ska rida honom på lördag igen och efter det typ 2-3 dagar i veckan ;)


    Nationella x2

    Åååhh vilken dag... :S

    Dagen började med att missa bussen. Började klockan 10 och halv 11 hade jag nationella proven i eng muntligt. Jag var SKITnervös... Har ju mitt VG att leva upp till.... I början satt jag nästan bara tyst, allt jag tänkte på var typ "omg, jag måste säga nåt annars får jag IG..." men orden kon inte ut! Men sen efter ett tag släppte det. Tror min grupp pratade i ca 45 min :P

    Sen åt jag en snabb lunch, sen var det dax för nationella i NO, det jag gruvat mig för sen 7an.. Det gick precis som jag föreställt mig. BIG FAT IG! Det var inte EN fråga som jag kände mig säker på.

    Sist men inte minst var det dags för att välja vad jag ska göra på friluftsdagen som kommer. Typ alla mina kompisar ska till Hassela och åka slalom. Jag kan också åka slalom, men jag har ingen utrustning. Jag brukar låna av hanna, men det är inte så roligt. Folk som känner mig vet att jag hatar att vara beroende av andra... Så jag vill inte åka längre. Så jag valde pulkaåkning :P Då kan jag ju bara sitta i backen och dricka varm chocklad hela dagen, chill!! Haha på busshållplatsen på skolan fick jag en depp-attack xD Blev jätteledsen för jag vill ju inte vara ensam, sen efter Hassela kommer alla hem ohc pratar om hur kul det var, så har jag varit i pulkabacken osm värsta 3 åringen... :P Blä för det. Men då jag kom hem smsade Hanna och undrade vad jag skulle göra och då skrev jag: Pulka, men jag är nog sjuk då.. och hon svarade: JAg valde också pulka, frida, louise och mellanie oxå. Vad tråkigt...

    Haha fatta vad chockad ejag blev!?!?! Det var dom SISTA i hela världen osm jag trodde skulle välja att åka i en liten pulka en hel dag framför att åka slalom.. Aja en töntig liten tjej osm jag är så ble vjag inte gladare av det. Då tänker jag bara att det slutar med att jag åker ensam ändå. Och sen grinar jag.

    Slutade klockan 2 och åkte hem efter skolan, för ska inte till stallet förrän vid 6.      

    Långt och tråkigt inlägg iaf. :P uppdaterar ikväll när jag har nått vettigt att skriva.

                                   

    RED IDAG!

    Jag var skitnervös och nojig. Hahaha, ojoj..Var ute och skrittade med Lovis och tibbe, Josse och Gurra. Vera gillade INTE Gurra då hon sparkade åt han såfort han kom inpå. Töntponny jag har. Somsagt så var jag överdrivet nojig, lär väl vara lite nojig innan jag lugnar ner mig :P

    Gick rätt okey ändå. Trots att jag var som jag var.. xD

    Hemma

    Starla åkte hem vid 11-tiden idag. Allting gick skitbra, jag grät ingenting. Ända tills dom hade lastat på henne och precis skulle åka. Då gav christina mig en kram, då brakade det lös... :P Man kan inte krama mig när jag är upprörd!! 8)

    Aja, Jag ska hälsa på henne på lör och oka dit och pyssla och borsta och sånt :) Kameran hänger med! Dom har en jätterolig plan för starla senare, berättar mer när fler saker är klara kring det.



    Mockade ur hennes box, la det rena spånet i sopsäckar, tog bort närmare 3dm med bädd, 14 kärror.... ALDRIG mer mocka ut en box! Så nu är det fins tills Zebbe kommer (Helenas häst).

    Red ut en kortis, typ 30 min med Tibbe, jobbade honom lite och han kändes jättefin. Aldeles mjuk, han sköt upp ryggen så mycket så jag gled fram hela tiden (red barbacka) xD Han gjorde skitfina skänkelvikningar oxå, gooosh vad duktig han har blivit min bebis!


    Tibbe innan dagens ridtur.

    Sen skoddes Tibbe, och efter det skrittade jag ut på en liten tur tillsammans med Tova & vera, Jossan & Gurra. Det var en väldigt intressant ridtur. Tova var skitnervös hela tiden, Vera sparkade mot Gurra flera gånger, Tibbe var livrädd för gurra (?) och dessutom skulle Tibbe leda hela gruppen... :P Säger bara ett ord: Snöklumpar.

    Men vi tog oss helskinnade hem hela högen.

    Nu går lille Tibbe ensam i hagen ett tag, men han skiter i det, han har ju maaat!


    Som sagt, ge tibbe lite mat så blir han glad. :)




    Porslinsponnyn

    Jag som hade hört att nordisar är tåliga. Hmpf, Vera har ju alltid skador. Antingen det ena eller det andra. Kotleden hade läkt precis som den skulle, det var alltså inte därför hon haltade. Nu var det istället en hovböld. :rolleyes: Jaja, hon kommer bli helt återställd och kommer kunna rida, hoppa och fara runt så mycket jag vill. Gäller bara att ha en långsam uppbyggnad nu.

    Kotleden kan spöka i framtiden eftersom det var en överbelastning/slitage skada. Men sålänge jag bygger upp den ordentligt nu så minskar jag risken för det. Är så glad att det inte var nånting värre än en hovböld! Min ponny lever! :D

    Bilder från PH vet och sen i hagen hemma









    E-M-O

    Orkar inte......


    Hiss/Diss

    Måste dissa de som bara har lindor bak. Så otroligt fult! (enligt mig då) Ska man ha lindor ska man antingen ha det på alla 4 eller på båda fram. Men aldrig på bara bak. Inte fint alls. Detta gäller då i ridningen ;)
    Vad tycker ni?



    En dikt

    Hittade denna dikt, undrar om någon skkrev den åt mig??

    Solen går upp solen går ner men dig hinner jag aldrig se.

     

    Dina mörka ögon.

     

    Gräset är grön himlen är blå men din bruna färg kan ingen slå!

     

    På utsidan av mig syns ingentig men inom mig då gråter jag av sorg

     

    Jag står här och du står där.

     

    Vi möts nångon du och jag tillsammans

     

     

     

    Saknar dig  kommer alldrig glömma dig min lilla vän


    //Lovis



    Tisdag

    På tis hämtar dom hem starla. Kommer sakna henne.

    Ibland får man tänka på sig själv.


    Oupps grejen!



    Kapade av ca 40cm på Veras man. Vad tycks?





    Tjalalalaa

    Red ut en sväng med helena, men vi vände då vi hörde pistolskott?? :O Jag red barbacka för första gången på typ... 500 år?? Sist resulterade det i hjärnskakning och ryggont haha så har inte riktigt kännt den där lusten för en mysig barbackatur. Men funkar inte så bra att rida barbacka för mig, får så ont i ryggen :/

    iaf så var tibbe först skitseg, men då vi vände hem tappade han förmågan att skritta normalt?? xD haha tokpållen

    jag och tova har haft/har en väldigt intressant diskution med några ang om snodd är bra el dåligt för hästen. Men vi måste tydligen tänka om, för vi har SUPERFEL!!!! Hahahahaha dagens!


     OMG Jag har tagit på stackars tibbe en hemsk SNODD!!! SER ni vad han plågas??? Lägg märke till vad hårt den sitter när han har gett efter....

    Här ser ni ännu ett skräckexempel på hur hemskt man drar ihop halsen på stackars hästen! Han har ju inget val
    än att dra ihop nacken. Shiiit han biter ju nästan sig själv i bogen??


    GIVE ME A BREAK!


      

    Oupps!

    Jag och Tova har gjorde något dumt förut.. Bilder kommer :D


    Vera är ledtråden.. ;)

    Crawl



    How long will this take?
    How much can I go through?
    My heart, my soul aches
    I don't know what to do
    I bend, but don't break
    Somehow I'll get through
    Cause I have You


    And if I had to crawl
    Well You'd crawl too
    I stumble and I fall
    Carry me through
    The wonder of it all
    Is You see me through


    O lord, where are you?
    Do not forget me here
    I cry in silence
    Can you not see my tears



    When all have left me
    And hope has disappeared
    You'll find me here




    The worlds greatest
















    Faan!

    Vera har blivit värre i benet, hon haltar även i skritten nu. Behandling har alltså inte gett nån verkan vilket leder till att det är ett annat fel på benet. Antagligen värre. Faan. Bröt ihop en stund i stallet. Hon blir bara sämre och sämre. När man ska kratsa hovarna så vill hon inte ta upp benen. Speciellt inte bakbenen.

    Ååh, vet inte vad jag ska göra längre. Har gjort ALLT veterinärerna har sagt. Men nu kan jag knappt gå promenader med henne ens.. Ska ju på återbesök till veckan iallafall. Vågar inte hoppas på nånting ärligt talat, lika bra att tänka det värsta. Då blir jag inte besviken.

    Känns just nu inte som att vi kommer få så bra nyheter hos vet. Med tanke på att hon inte ens kan skrittas, när man leder henne, utan att halta. Hon hade haltat ganska krafftigt när Helena tog in henne i förrgår. Då hade hon kollat igenom henne. Grejen är ju det att hon inte är speciellt svullen eller så. Varmare ja, men inget mer.

    Så nånting är fel innuti benet. Fint. Just nu vill jag bara ge upp. Vera äter dåligare också, så hon verkar inte må så bra. Hon har lämnat hö kvar i boxen i 3 dagar nu vilket absolut inte är likt Vera.



    Mysdag

    Hade utsläpp imorse, så jag släpade med mig mamsen till stallet och släppte ut dom. Är så skönt på helgerna med utsläpp för då har man tid att mysa lite med dom, inte bara slänga på dom täcke och skyffla iväg dom.

    Medan jag mockade, slängde ner hö och fixade allt så åkte mamma hem igen och fixade ostmackor och varm chocklad, sen kom hon tillbaka och då parkerade vi utanför tibbes och starlas hage i vårsolen och fikade en stund. Jättemysigt! Jag lekte lite jagis med Tibbe också :)

    Efter det tog jag in tibbe och gjorde i ordning honom, sen skrittade jag ut och mamma följde med och gick. Tibbe brukar vanligtvis takta och hålla på, men idag var han så söt. Han väntade på mamma och stannade och kollade bak då hon kom för långt efter :') <3

    Vi mötte massa skotrar, men tibbe var då duktig, brydde sig inget alls. Vilken enorm utveckling han har gjort! Förra vintern mötte vi en skoter i klökan typ 60 meter ifrån oss och då blev han livrädd. Men idag mötte vi TVÅ skotrar ca 5-6 meter ifrån oss och han vinklade knappt på örat :)

    Var inte ute så länge, ca 45 min kanske, mamma orkar ju inte gå så långt.

    Ska tillbaka till stallet sen och ha insläpp och kväll, så då tänkte jag passa på att longera starla. Hon har vilat några dagar, så hon lär ha ganska mycket bus att bjuda på. :)

    En riktig mysdag har jag haft med mamsen och alla ponnyhestarna! :)<3


    Bild från i sommras när vi hoppade 3-kombination. L:B


    Lalalala

    Har precis sett på VÄRLDENS BÄSTA PROGRAM!!!! Vampire diaries..... :'D Druuuewl....

    Imorgon vet jag inte vad jag ska göra riktigt. Tibbe får väl sin dagliga dos av mellanvägen. tihi. Jag kanske går en promenad med honom? Skulle ju behöva lite motion ;)

    Asså måste bara få säga det här... Känner mig sjukt konstig inuti mig just nu... Jag är aldeles tom, jag känner precis ingenting. Lite nere, men ändå inte.. Jag är tyå nervös på nåt sätt, fast samtidigt känner jag mig likgiltig till precis allt x) Normal chey

    Aja ska leta rätt på nästa avsnitt av vampire diaries. Vem orkar vänta en hel vecka!?!?! Ska även se på ponnyakuten ;)


    Kanske denna lilla ponny skulle va med där?? Neeee
    skämta, min tööötis är bäst <3

    //Lovis


    Insläpp

    har precis haft insläpp. Alla var snälla, malin hjälpte till. har köpt chips och dipp och väntar på att vampire diaries ska börja. :) Men innan det ropar läxan på mig -.- syns!


    tihi

    VAD HAR DU FÖR... (HÄSTUTRUSTNING)

    hoppsadel: Pessoa Rodrigo
    dressyrsadel: Throwgood nånting
    aachenträns: Några från Capone och CH
    pullarträns: ´Capone, CH
    remontträns: Capone, CH
    hjälptyglar: Martingal från CH 
    framskydd: Catago pro
    bakskydd: Catago pro
    sadelgjord: Vanlig, vet ej märket det har lossnat tihi
    ridtäcke: typ några från hööks troja
    täcke: Lami-cell stalltäcke och några andra som jag ej vet märket på
    pannband: Glen Gordon och några fler
    transportskydd: Några blå från nån stans
    bett: 3-delat, pelhamstång, hackamore & Ett konstigt special bett som jag rider på just nu.
    luva: har inga, ska dock köpa till mina JW schabrak
    tyglar: vanliga tyglar? x)
    padd: fårskinn
    stigbyglar: vanliga, ska köpa några sviktande grejor


    VAD HAR DU FÖR... (RYTTARUTRUSTNING)
    hjälm: crw
    stövlar: crw
    säkerhetsväst:  Jacson safety
    ridbyxor: Pikeur, pikeur och pikeur... haha närå men har typ bara pikeur byxor
    ridtröja: pikeur, och crw
    ridstrumpor: stövelstrumpor och några fårn typ granngården
    sporrar: huh?
    handskar: vet ej
    spö: vet ej märke
    ridjacka: Everest, crw osv
    ridväst: hahahahah en som jag sytt på slöjden xD
    ridskor: crw
    chaps: --
    stallmössa:  använder inte mössa

    //Lovis


    RIDLÄGER!

    Jag vill åka på ridläger med tibbe i sommar.. x) Fett kul juue

    Nån som vet något där man ter med sig egen häst, badar, busar och tränar med hästen, med övernattning???




    Pluppetinupp

    Red med Maja idag. Vi träffade en stor plogbil 2 gånger, hästmördar'n OCH 3 travhästar -.- Och Tibbe skötte sig :)

    Först när vi kom till kossorna höll hästmördar'n på att ploga och sen på själva mellanvägen kom en big mama ploglastbil typ 4 meter bredvid oss. Tibbe var dock mer rädd för hästmördar'n xD

    Vi travade på iaf och först jobbade inte jag Tibbe alls, bara gjorde några tempoväxlingar och sånt, men sen bara kom det av sig själv. Han var jättemjuk och fin :) Red med sytrådar. Fin i galoppen oxå.



    När vi precis hade vänt hem så blev tibbe plötsligt rädd och kastade sig frammåt och kollade bakåt, jag var tvungen att styra in honom i Zalle för att få stopp. Det var för att det kom 3 travhästar på rad typ 3 meter bakom oss som ingen av oss hade märkt.

    Efter det var tibbe på tårna. Det rammlade en liten snöklump från ett träd och tibbe blev så rädd att han sparkade den x) 
    Sen 300 meter senare så säger maja: Ooops, där kommer plogbilen igen... Vi stod på en smal skogsväg, 10 meter framför oss fanns en avfart, så vi var tvugna atttrava MOT plogbilen en bit (den var typ 20 meter ifrån oss och kom mot oss) och det var läskigt kan jag ju säga  :O Men tibbe brydde sig inget alls om den när den plogade förbi oss 2 meter bredvid.

    Efter det hände inget mer intressant typ, tibbe tycker fortfarande att det är såååå kul att vara rädd för snöklumpar -.- haha knäppskalle. Som sagt, jag bara skrattar när han håller på för han är så dum!!
    Vi skulle ner till ridhuset och trimma lite för maja ville testa att trimma på flippanbettet. Men vi fick tydligen inte komma in i ridhuset och jag hade redan tappat motivationen så jag ville gå hem. För har man ingen motivation blir det ju sällan bra. Jag blir iaf bara irriterad, även om tibbe är duktig. :P Så då gjorde vi det.

    Är väldigt nöjd med honom i dag. Han kändes verkligen superfin i traven en bit i början. På väg hem gav jag mig efter ett tag, jag klarar inte riktigt än att jobba honom rätt hela tiden ute i skogen för det krävs så sjuuukt mycket av mig. Jag får ju inte ens rätt gångart gratis av honom i skogen, speciellt inte påväg hem.

    Han gjorde sitt bästa idag, sen att jag inte orkar hålla ihop honom hela tiden är en annan sak, det kommer. Malin sa att det är bra att han blivit så duktig, för då vet jag att jag gör rätt iaf. Det är ju sant. :) 


    Tibbe 5 år :')

    För 2 månader sen kastade han sig in i trav och galopp i skogen och jag hade i princip ingen kontroll. Men sen en dag brast det och jag bestämde mig för att "Nej, nu får det vara nog, nu ska han lyssna på mig." Så jag red ensam i några veckor och tränade BARA lydnad. Och efter det har han skött sig. Var även i samband med det han började med sin karate igen, för att jag kom åt honom bättre.



    Vera

    Ponnyn blir knasigare och knasigare för vad dag. Överskottenergi? Ohja. Hon är överallt och ingenstans, är uppe bland molnen. Hon är konstant på tårna och går runt och blåser upp sig. Vill ha tillbaka min ponny med benen på jorden.

    Aja, benet är väl ungefär som innan. Händer lite saker med det, vet dock inte om det är bra eller dåliga saker. Jag ser ingen skillnad på hur hon rör sig, verkar inte ha blivit bättre. fuck

    Menmen, håller tummarna för att det inte blir värre iallafall :)



    I know something you don't know




    Helt sjukt..

    ..dålig uppdatering från min sida. Skylle på att mitt psyke inte är sådär jättebra just nu. Mår ganska dålig och då är inte att blogga det jag prioriterar först. Är jobbigt att bara åka till stallet nu. Vera håller på att bli knäpp av att bara få skritta. Hon betér sig som en, uhm, jag vet inte vad?

    Flyger omkring och är på tårna exakt hela tiden. Inte så kul att gå omrking med henne då heller, vill ha tillbaka min normalt pigga häst med fötterna på jorden. Gör lite uppdatering här bara så att ni vet att jag lever.

    Bilder: Jag rider olika random hästar




    Tagit beslutet

    Det är en sak att säga att man ska göra det, en helt annan sak att verkligen göra det.

    Följde med Maja till Kliniken idag med Zalle. Dom röntgade haserna på honom för att se ifall det blivit någon förändring. Fingers crossed!

    Malin skulle ner till ridhuset med Tibbe idag. Starla fick vila.. Vet att hon hatar det, men jag orkade verkligen inte idag.... :(

    Helt öppet. Jag ska inte ha kvar Starla. Jag tycker verkligen om henne och hon trivs verkligen jättebra hos mig, hon har som sagt blivit en helt annan häst sen jag tog henne. Men.. Jag kommer sakna henne jättemycket, och det känns förjävligt rent ut sagt att behöva lämna bort henne, känns som att jag sviker henne. Men dom skulle fråga marita om hon vill ta henne. Jag tror att hon är starlas människa :')

    Jag tror att jag tog rätt beslut både för henne och mig. Det känns bra, samtidigt som jag känner mig lite nere. jag kämpade verkligen för den där hästen... Räddade hennes liv, Byggde om i stallet, fick massa skit, slet som ett as för att hinna med allt.. Kanske det var meningen att jag skulle hålla henne kvar tillräckligt länge för att Marita skulle få henne..?

    Christina är iaf världens snällaste människa, förstod precis hur jag kände osv. inga sura miner. som det ska vara.

    Jag gjorde som jag sa. Jag gav henne en chans. Jag försökte. Men det gick inte. that's it. nu vet ni iaf.




    :'( <3

    Starla Tangerine.. Älskade häst <3 vad håller jag på med..?



    //Lovis

    tävlingar 2011

    dessa tävlingar vill jag ta mig iväg på. Kommer lägga till fler, matfors, timrå osv. Men dom jag kunde hitta just nu lite snabbt iaf:

    Lär ju tävla L:D- L:C i början. L:D är ju egentligen löjligt låga hinder för tibbe, men det är för min egen skull för att jag ska få mer rutin osv. Till sommaren/hösten hoppas jag kunna hoppa L:B. Om han vore min egen skulle jag säga att det vore roligt att kanske deb L:A sista tävlingen i år.... (A) menmen. Alla dom här är ju hoppning.. Men vi ska tävla lokal L:B iaf EN gång x) Lite meriter måste han ju få ;) Ska till Alnö p¨å träningstävling har jag bestämt mig för. Själva stämmningen är så härlig där, deras kvällshoppningar, löööv! Tänkte släpa med mig lite folks också, för även om man tävlar på högre nivå kan det vara skönt att hoppa nåt litet mysigt nån gång :) *maja, helena, moa, sandra osv*

    21 april- lok bräcke

    28 Maj – Lok/reg näset

    5 juni- lok njurunda

    12 juni – Lok Ånge RK

    14 aug- Lok Ånge RK

    24 sep – lok/reg näset

    15-16 okt- Lok/reg SRK


    Produktvärdering: CRW Elite ridhjälm

    Mjuk, avtagbar skärm
    - Justerbar sele
    - Trepunktsreglering och vadderat hakband
    - Tjockt, vadderat nackskydd
    - Dubbla luftintag fram och bak
    - Stötdämpande foder
    - Lätt att torka av
    - Vikt ca 440 g.





    Den här hjälmen är  snygg att kolla på och ser väldigt bra och lyxig ut vid första anblicken. Den är dock svår att hålla ren och fräsch och den har ett fult CRW märke som tar uppmärksamheten av själva hjälmen (Jag har knåpat bort mitt märke).

    Jag köpte min sån här ridhjälm för ca ett år sedan. Jag upplevde först att den var lite trång, men sedan formades den efter huvudet och blev helt ok.
    Nu tycker jag dock inte om den alls, eftersom den inte längre sitter bra på mitt huvud och glider runt mycket.
    Jag har kanske inte behandlat hjälmen på bästa sätt (just för att jag inte var nöjd med den), så det kan vara därför, men jag upplever att andra personer som jag känner som har denna hjälm inte heller är riktigt nöjda..?

    Någon som har denna hjälm och vill dela med sig av något?

    Hjälmen får 4/10 knappar


    failbilder







    Tibbe missuppfattade det här med travbommar... :P




    <3


    _________________________________________________________________________

    För Världen Är du Bara Någon, Men För Någon Är Du Hela Världen.


    Hårdträning

    Var ute och red i 2 timmar idag på fläckponnin :) Först red jag hela mellanvägen, skrittade bara i nedförsbackarna, så det var en riktig konditionsträning. Sen så red jag ner till en av de snöfria paddockarna på ridskolan (gummiflisen) och trimmade tillsammans med Helena i ca 45 min. mest i trav, men även lite galopp på 8-volt.

    Innan jag red ut hade jag bestämt mig för att "idag ska jag BARA rida med sitsen." Eftersom tibbe blir så het/stark när man galopperar ute inbjuder han rätt mycket för att man blir fast/stark i handen. Jag har väldigt lätt för att pilla onödigt mkt i munnen på honom ibland, och det ska man ju inte! ;) Så off we went och jag höll mitt löfte! Lär ju ha hyffsat mkt träningsverk i ryggen/magen imorrn! Tibbe var pigg och glad, fast idag var snöklumparna ute efter fläckiga ponnysar! Vet inte hur många gånger han slog på en grisnit eller att vi helt plötsligt galopperade åt motsatta hållet haha! Dom där snöklumparna är some seriuos shit! Kan inte annat än att skratta åt honom faktiskt. Jag förstår inte varför han är så himla rädd för just snöklumpar.

    Iaf så var han jättesnäll och lyhörd (han är alltid jättesnäll och lyhörd, fast han har många egna ideér om hur man gör olika saker, tex skänkelvikning) En gång tappade jag lite fokus i typ 3 galoppsprång och då passade han på att bocka lite hehehe sötponnin x) Han gick förbi hästmördar'n idag oxå, fast han vågar bara gå förbi om han får trava ;)


    Mötte Helena vid Hovstallet, hon följde med mig till gummiflisen och trimmade lite. Igår red jag i ridhuset, och då var Tibbe ganska stel och loj, så han behövde en riktig genomkörare. Har inte haft nån lust att trimma den senaste tiden, av okänd anledning, så det är ju klart att han tappar lite då, men han var så duktig, försökte verkligen göra det jag bad om :')

    Tillbaka till saken; Jag började rida bara vanliga serpentiner, men både jag och tibbe tycker att det är så tråkigt så vi lade till lite halter och volter i serpentinerna. Såhär red vi: Övningen kan ridas i skritt, trav eller galopp. Rider man i galopp och inte vill göra förvänd galopp är det bara att göra volten åt samma varv som serpentinen.



    Tibbe kändes såå himla fin! Idag var han sådär fin som han var i höstas, om inte bättre!!! Alla gånger jag har känt att WOW vilken superponni jag  har, så har jag ridit utomhus. Tibbe gillar inte riktigt ridhus, han blir liksom stel och tung, tappar bjudningen. Därför var det så skönt att trimma UTOMHUS!

    Senaste ridpasset han kändes så fin, av marken att döma var det ju ett tag sen.

    Halterna satt som en "smäck". Tog in baken under sig bra och bibehöll formen och bjudningen både i av och igång sättningen. I volterna var det lite si och så med bogarna i början men sen bara lossnade allt och han blev så himla fin. Jag kände hur han jobbade genom hela kroppen, han var superlätt i munnen och helt loss i sidorna. När jag skulle sakta av satt jag bara tilbaka honom lite. Åhhh allt bara satt!! Jag slappnade av helt, har spänt mig en del den senaste tiden (igår till exempel), men inte idag!


    Har kommit på att jag har "för perfekt" handställning när jag rider. Förut hade jag ju värsta cykelstyra ställningen, men den tränade jag upp den till värsta tant ställningen men då började jag spänna armarna. Nu har jag börjat med något mittemellan och det funkar bättre.

    Sen galopperade jag lite på en 8-volt. Jag bröt av och fattade ny galopp när jag bytte volt. Först tänkte jag att jag inte skulle galoppera för att han brukar bli så springig efteråt, men jag gjorde det ändå, inget som jag ångrar! Han galopperade lungt och sansat, inge slängtrav efter galoppen, han var tom finare i vänster galoppen idag! :O

    Avslutade ganska snabbt efter galopen eftersom han var så duktig. Tibbe var så himla nöjd sen, han stresade inte till stallet utan skrittade på med stora lugna kliv hemmåt. Jag tror att Tibbe behöver tränas mer eller mindre såhär flera dagar i veckan. För han är ju en korsning av massa sånna raser:

    Arab: Långdistans häst
    Fjording: Arbetshäst
    Islandshäst: Långfärdshäst

    Han var iaf väldigt tillfredställd i stallet, så fick han gotta-smurra också! (en smet av betfor, knäckebröd och vatten.)

    Oj, vilket långt inlägg det blev! Creds till dom som orkade läsa hela!


    ....:(

    It feels like i'm loosing my best friend.....


    Jobb

    Jobbade 8 timmar idag igen x) Imorgon ska vi (jag & Maja) ner till klockan 10 igen och försöka måla klart det sista. Vi har målat huuuur mkt som helst. Har tom fått en blåsa på handen :P Fast det blir väldigt fint (a)


    Nicky, min favorisponny på ridskolan jag red på förut. Här innan en dressyrtävling :')


    Gaaaah pigge piggelin

    Tibbe har så mycket energi nu så det går inte ens att göra något vettigt med honom. Det är bara is överallt så det går inte att rida ordentligt ute och det är ingen idé att rida i ridhuset för när han har så mycket energi lägger han den INTE på att jobba iaf...

    Imorse försökte jag mig på att jobba lite med honom på mellanvägen, men han fokuserade på allt förutom mig. För det första så gick det två personer 150 meter framför oss HELA vägen och så kollade han på snöklumpar, isfläckar, spöken och troll osv.... Jag försökte verkligen få honom att fokusera på mig genom skänkelvikningar, volter, ställningar, tempoväxlingar osv. Men han var typ stelopererad och gick vekligen inte att jobba med. När vi vände hemmåt blev han bara ännu värre och började studsa, speciellt i galoppen.

    Suck, Bara jag som är riktigt less på vintern nu???

    Tibbe skulle beöva galoppera av sig på galoppbanan några varv, men den är ju igensnöad... :(

    Kan man tro att dom här bilderna är från samma ridpass, ca en minut efter varandra? :P


    Om jag ska ta med något positivt var att han gick förbi brum-monstret (en traktor vid hov) när den körde runt bara några meter bredvid honom utan att få panik.

    Jag blir så himla less när han är såhär. Jag förstår att det inte är hans fel att det är skridskobana överallt och att han har vårkänslor osv, men det är inte så kul att så fort jag försöker göra något som inte innehåller ordet galopp så blir han knasig.  Men jag kan inte vara arg på honom, har redan valt ut en nytt fint JW schabrak som han ska få :'D Starla kan kaaanske få låna om hon är söt.


    Har det vinröda med guldkant och imorrn blir det gråa med rosa kant mitt också :'D







    Ont i kotleden..

    Vera var inte alls pigg på att gå en promenad igår, så vi var ute i knappt 5min innan hon stannade och vägrade gå mer.. Stackars min lilla tjej, gör nog ont att gå eftersom det är asfalt på vägen :( Så hon får stå med bandage nu på kvällarna, sen får hon ha lindor när jag ska ut och gå med henne.

    Usch, hoppas hon blir bättre snart. Gör ont att se henne såhär..




    Ridturen med Shanti

    Idag släppte Shanti, Äntligen! :O Började arbeta med ryggen och faktiskt göra nånting vettigt istället för att bara strutta runt. Hon kändes väldigt fin efter jag mjukade upp henne, såklart fortfarande stel men blev ändå betydligt bättre.

    Red ner till ridskolan, upp till Hov, ner till ridskolan och hem igen. Red med My. Var en väldigt rolig ridtur just eftersom vi fick nånting vettigt gjort! :)


    Wiho!

    Som ni såg så hade ju Lovis fixat en liten "logga" eller vad man ska kalla det. Tycker att den passar mig überbra, grönt, ett rymskepp (I have my head in the space!!) Så ah, dne passar mig bra, haha :D

     wuhuhu!

    DISSAR!



    Jag dissar bloglovin, för det funkar ju inte! Jag har försökt registrera oss i flera veckor, men det kommer aldrig ett mejl.

    Bara jag som har det problemet?



    nya slogans


    Har gjort nya slogans åt oss nu :) Tycker det blir roligare ju mer småfinesser man har. Hoppas att Tova tänker använda sin????? Gjorde hennes i gröööönt, verkar vara hennes favoritfärg.







    boooring

    Skriv 8 ston:
    1. Claudia
    2. Starla
    3. Bonita
    4. Shanti
    5. Hanna
    6. Iris
    7. Malou
    8. Cantatrice

     
    Skriv 8 Hingstar/Vallacker:
    1. Boye
    2. Tibbe
    3. Zalle
    4. Comet
    5. Picasso
    6. Jack
    7. Nicky
    8. Staro Showbiz

    Frågor om Stona:
    Har du ridit nr. 1? Nej
    Älskar du Nummer 3? njaa
    Har du blivit avbockad av nr. 6? haha nej xD
    Har du Hoppat 2? Nej, men till sommaren :D
    Har du Badat med nr. 8? nej
    Har du Haft dressyrlektion med nr. 7? nej 
    Äger du nr. 4? nepps
    Har du galopperat på nr.5? nej

    Frågor om Hingstarna/Vallackerna:
    Har du ridit nr. 6? nej, men jag ska tydligen det ;) 
    Älskar du nr. 7? jaa bebi <3 
    Hur mycket älskar du nr. 1? inte så mkt men han är bra töt
    Har du blivit avbockad av 5? nej
    När red du senast nr. 4? typ för en månad sen kanske
    har du hoppat nr. 2? jaaa :D
    Har du badat med nr 8?  nee
    har du gjort en skänkelvikning på nr. 3? nee, men jag kan ju göra en när jag har ridit honom :P

    //Lovis

    Dålig uppdatering

    Jag har haft fullt upp de senaste dagarna med hästarna, kompisar, jobb, funktionär osv. Kan ju berätta om de senaste dagarna:

    Igår:
    Klev upp kvart över 5, släppte ut hästarna med hjälp av tova. mockade och packade mat åt båda. Red starla en snabb sväng. Vi var ute i stormvindar och hon höll sig i skinnet, stolt :)
    Sen gick jag ner till ridskolan och var funktionär en klass och kollade på maja. Det gick bra för dom, ett pet, men en jättefin runda :) 
    efter det till Equeen och jobba i 5 timmar med att måla om i butiken, fixa med ala tusentals nya täcken osv. Följde med till Carro en snabbis innan vi åkte tillbaka till stallet. Var där vid 6- halv 7 och "skrittade" ut på tibbe tillsammans med maja. Sen åkte jag till maja och sov över där. Vi somnade halv 10 xD Fullt upp hela dagen kan man säga!


    Idag:
    Klev upp vid 7, åkte till stallet vid halv 8.  mockade och gjorde mat, red ut på starla. Hon var lite spänd och gick inte riktigt frammåt, men skötte sig bra i övrigt. Gick ner till ridskolan och kollade på maja när hon tävlade. 2 pet idag, men även här en bra runda. tillbaka upp till stallet och red finaste fläckponnin <3 Trimmade lite i skogen i skritt och trav. Han gjorde superfina skänkelvikningar i trav, utan flams, helt klockrent! :') Vid 12 åkte vi (jag och maja) till equeen igen och jobbade i 5 timmar till. Nu är jag hyffsat trött! ska slappa ordentligt tillsammans med katten och en skål godis.

    Kanske ni förstår varför det blivit lite knaggligt med bloggningen nu? Imorrn ska jag va på equeen klockan 10 och tänkte hinna rida innen, så jag ska till stallet halv 8. Måste börja träna till NP i NO som är på ons nästa vecka..! KUL!!! not.

    Fick höra igår att olivers (min katt) bror har blivit påkörd.. Han klarade sig inte :'( Vila i frida Igor <3


    min kisse

    //Lovis


    Dagens köp



    Vera ska stå inne med lindor/bandage på nätterna för att försöka få ner svullnaden :)

    Finaste Vera






    Kan hända att hon är det finaste som finns :love:


    Shanti lördag (idag)

    Red bort till hov och tillbaka. Travade lite granna och testade en höger och vänstergalopp. Dock riktigt korta sträckor (endast nån ynka meter) Är fascinerad över hennes korta steg :O Är ju van Veras gigantiska steg. Ponnyn skötte sig relativt bra. Lite väl studsig, men lugnade ner sig efter ett tag. Sen på hemvägen började hon studsa och så igen :P

    *suck* rödtotter! ;) Träffade Linnéa påvägen hem. Hahaha, Shanti kunde inte stå still idag heller :rolleyes:



    //Tova

    Shanti fredag

    Premiärturen på Shanti. Hahaha, vilket litet krutpaket! Bara taktade, studsade och höll på hela ridturen :D Hon hade ju inte blivit riden på några dagar, så förstår ju varför :) Söt var hon iallafall. Red ut i ca 30min eller så med Hanna och Helena.

    Red ner till ridskolan och upp igen. Hahah, hon känns såå liten :P Dock så ser jag faktiskt inte sådär jättestor ut på henne. Kanske blir så att man rider henne regelbundet nån dag i veckan? Om Elin behöver ridhjälp då :)

    //Tova

    Omplåstrad ponny



    Shanti!

    Hahahaha, jaadu. Att rida en tjock, omusklad liten tjurig b-ponny har blivit min nya grej? Iallafall så tänkte jag bjuda någar bilder på sötnosen Shanti. Bara bilder när jag står still och så :D Ville inte riktigt stå still men.. :P

     Eftersom det är sååå jobbigt att stå still började hon backa och hålla på.
     Nyss slutat hoppa, jag kollar på henne och undrade vad hon höll på med? :rolleyes:


    lan

    lan hemma hos mig nurå ;) tova sover här inatt, vi sitter och nördar med en dator var -.-

    Starla fick en välförtjänt vilodag idag :) Tibbe och jag gick ner till ridskolan och skulle kolla underlaget i paddockarna. Dom är plogade, snöfria!! Det är SAND :D Så imorrn blir det trimmning i PADDOCK. Var inte ute länge, var mörkt och blåsigt och tibbe var spänd och hemkär <3

    Tova och jag kommer nog va rätt luddiga imorrn, WARNING FOR LUDDIGA PEOPLE!

    Bara vi som är halvkassa på att ta hand om oss själva? qeremos tvångströjor!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


    hade inten bild på oss, men denna symboliserar oss rätt bra va??

    //Lovis

    *pustar ut*

    Ca 2,5 gradig hälta på höger fram. Ponnyn är omplåstrad och står inne i boxen. Shanti fick göra sällskap eftersom Vera studsade runt som en tok. Inte bra för benet! Felet verkar sitta i kotleden. Dom testade att ge henne bedövning i kotleden för att se hut hon rörde sig med bedövning. Mycket riktigt så satt hältan där. Somsagt så är hon omplåstrad på benet.

    Blir 2 veckor av skrittpromenader och hålla koll på kotan. Sen återbesök efter de där 2 veckorna för att se hur det har gått. *pustar ut* Fick även berömm över att hon var fint musklad och välbyggd. Glad tjej jag blev då jag har lagt ner så mycket tid på henne. Så, nu får vi se vad framtiden erbjuder! :)


    //Tova

    Tidsinställt

    Nu är jag, pappa och Vera hos PH vet på hälteutredning. Håll tummarna!


    Usch

    Har knappt sovit något. Nu ska jag iväg till stallet och sen till veterinären. Usch usch usch

    Rådjurens hämnd...!

    Haha idag när jag skulle till lillvolten med starla så tvärnitar hon helt plötsligt, jag tittar upp, och då står det 3 rådjur ca 5 meter framför oss. Rpdjuret längst fram fick nå ryck och gasade på MOT oss, full kareta, och swooommm så swishade den förbi typ 1 meter (ej överdrivet) bredvid starla. De andra 2 sprang iväg ut i djupsnön.

    Starla och jag bev ungeför lika chockade och bara stod och glodde, sen fnös starla till och började dansa runt osv med svansen i vädret. :P Jag gick tillbaka till stallplan (veeet att jag borde ha gått till paddocken, men som sagt, blev liiite chockad.) sen gick vi tillbaka och om jag utgår från helenas teori, så ja, Starla har väldigt bra psyke :D Hon var knappt spänd då vi gick tillbaka. Hon har haft 2 dåliga upplevelser med rådjur och hon är fortfarande inte det minsta rädd för dom. Det kallar jag bästhäst <3

    Longerade, och hon tyckte det var kul som vanligt. Sprang och gjorde sina krumbukter haha hon är så göllig :') Hon har verkligen börjat fått en sån "gnista" börjat busa runt, litar på mig, äntligen börjar vi komma överens när jag sitter på osv. Känns bra nu :)

    Hon har faktiskt börjat mulla till sig lite. Fortfarande är hon tunn och kantig, men jag ser iaf liiiite skillnad :)



    //Lovis


    Starla!



    //Tova


    Hahahah


    10e bilden: Någon du tycker är väldigt snäll



    Då syftar jag på dne levande pojken, inte vaxgubben. Men han är säkert snäll han också!


    Jaa..

    Blir ju inte så intressanta inlägg här nu när Vera är halt och bara står.  :( Så blir lite daglig update om hur Vera mår i benen. (och skallen) Hon börjar redan gå omkring på tårna, och då har hon bara vilat i 2 dagar?! :O Lär ju bli en tickande bomb i sin om tid.. Hon är ju trots allt tävlingshäst. Får väl skylla på det, haha.

    Hon är inte ett dugg försiktig om sina ben. Hon taktade och höll på när jag skulle ta in henne. Hon haltade hela tiden, men som f*n att hon forstätter? Dum häst, vet inte sitt eget bästa. Just det att hon haltar medans hon taktar. Det gör ju ont på henne och ändå fortsätter hon? Sen vill hon ut och ridas, hon ville ju följa med Tibbe ut.

    Hon har somsagt gått och haft ont ett tag utan att visa det. Ärligt men lite småkorkat. Arbetsnarkoman kanske?


    //Tova

    Filmerna på Starla..

    ..kommer alldeles strax. Väntar på att YT ska ladda upp dem bara ;)

    //Tova

    Filmer på Starla

    Idag filmade Tova lite när jag red starla :) Gjorde ungefär samma sak idag som igår. Travade lite fram och tillbaka. Sen tränade jag lite på att gå på volt. Hon vänder gärna som att hon har vagn bakom sig, så vi jobbade med att hon skulle få med sig heeela kroppen i volten. Hon var duktig. Hon vill verkligen göra rätt hela tiden, och om det blir fel så blir hon jättenervös typ osm att hon tror att jag ska bli arg </3 Lillgumman

    Känns kul att det går frammåt med henne! :D Det har verkligen pendlat fram och tillbaka ett tag om jag verkligen vill ha  kvar henne osv. Men nu känns det lovande, jag hoppas verkligen det håller i sig.

    filmerna kommer nån gång i framtiden :)



    //Lovis

    norrsken med Tibbis <3

    Idag red jag ut i mörkret, huuuuu, hatar mörker! Fast nu är det ändå ljust ganska länge. Vid 5 börjar det mörkna tror jag, inte före 5 iaf :)

    Red en bit på mellanvägen. Tibbe tyckte att allting var läskigt, hehe. Det har blivit lite lungt för hans del (=hjärnspöken) iom att jag varit sjuk osv, men idag tänkte jag att han skulle få jobba iaf, speciellt efter att mamma konstaterat att hon tycker att han blivit fet :P  Med tanke på att han bockade och krökte nacken osv idag när jag tog ut honom (vårkänslor?)

    Galopperade rätt mycket, jobbade med att hålla en rund jämn galopp och lät honom jobba på i ett friskare tempo, har blivit mycket samling den senaste tiden. så kändes det som att han behövde ut och röra på sig ordentligt. Tibbe var duktig, han lyssnade bra. Samlade nästan bara med sitsen, behövde nästan aldrig ta nån förhållning, förutom på hemvägen då, haha.

    En gång blev han rädd för en liten snöklump som låg oskyldigt mitt på vägen, så han tvårnitade och gjorde en "tibbesväng" och började galoppera åt motsatta hållet. Jad, tuktig chey slog fingret mot mankammen IGEN (aja baja, börjar bli en dålig ovana det där...). Ännu ett svullet och ömt finger.

    på väg hem tittade jag upp mot himlen och då såg jag att det var norrsken! :O Har aldrig sett det förut, och så fick jag stå och titta på det med min fina tibbe :') <3 Han var dock inte lika intresserad av det som jag, han stod mest och slängde med huvet och ville iväg, min sötis.

    tibbe var pigg och glad, spetsade öron hela ridpasset :)


    Såhär glad var han :D

    //Lovis

    22 dagar kvar.....

    IIIIIIIHHHH!!!! 22 dagar kvar :D :D <3 Jag kommer seriöst grina sönder!!!!!


    töööttiiiieee!!!

    //Lovis

    1 2 3 4



    Give me more loving than I’ve ever had
    Make me feel better when I’m feeling sad
    Tell me I’m special even though I know I’m not
    Make me feel good when I hurt so bad
    Barely getting mad

    I’m so glad I found you
    I love being around you
    You make it easy
    Its as easy as 1-2-1-2-3-4

    There’s only one thing
    Two Do
    Three words
    Four you
    I love you


    9e bilden: Någon i din släkt


    Min kusin Sophie. Uhu, det syns inte ens att vi är kusiner.


    RSS 2.0